MEB'den Okul Müdürlerine Kayıt Uyarısı

MEB'den Okul Müdürlerine Kayıt Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul sonrasında Adres Veri Tabanındaki bilgiler esas alınarak bir ortaokulla ilişkilendirilen öğrencilerin özel okul veya imam hatip ortaokuluna kayıt işlemlerinin e-okul ekranında daha da kolaylaştırıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığının "ortaokula kayıt işlemleri e-okul ekranında daha da kolaylaştırıldığını" belirterek velilerden herhangi bir belge istenmemesi konusunda okul müdürlerini uyardı.

İşte okul müdürlerine gönderilen yazı

Değerli Okul Yöneticilerimiz;

Bilgi İşlem Genel Müdürlüğümüzün yaptığı son güncelleme ile ilkokul sonrasında Adres Veri Tabanındaki bilgiler esas alınarak bir ortaokulla ilişkilendirilen öğrencilerimizin özel okul veya imam hatip ortaokuluna kayıt işlemleri e-okul ekranında daha da kolaylaştırılmıştır.

Buna göre 2021-2022 eğitim öğretim yılı İmam-Hatip Ortaokuluna 5. sınıf öğrenci kaydı için okul müdürlüklerinde "e-Okul Kurum İşlemleri / Kayıt İşlemleri" menüsü altında yer alan "Kayıt" ve "Kesin Kayıt" ekranları üzerinden ek bir işlem/yazışma gerekmeksizin kayıtlar yapılabilecektir.

Kayıt işlemleri için veliden herhangi bir belge talep edilmemesi ve gerekli kolaylığın sağlanması hususunda gereğini rica ederim.

Doç. Dr. Cem Gençoğlu
Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.