MEB'den teneffüs saatlerine yeni düzenleme!

MEB'den teneffüs saatlerine yeni düzenleme!

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için teneffüs sürelerinde değişiklik yapma kararı aldı.

Resmi Gazete'de yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile bu düzenleme hayata geçirildi. Buna göre, okula gelmeyen veya özürsüz olarak bir veya daha fazla derse katılmayan öğrencilerin durumu, velilere bildirilecek. Devamsızlığın 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde velilere bildirim yapılacak.

MEB, bu düzenlemeyle öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmelerini ve devamsızlık durumlarının veliler tarafından takip edilebilmesini sağlamayı hedefliyor.

Yeni düzenlemeler geldi
Yeni düzenlemelere göre, okul öncesi eğitim ve ilkokullarda öğrencilerin gelişim düzeyleri değerlendirilecek. Bu değerlendirme, öğretmenlerin rehberliğinde yapılan bireysel ve grup etkinliklerine katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve görev yerine getirme ölçütleri ile gerçekleştirilecek. İlkokul 4. Sınıflarda puanla değerlendirme uygulaması kaldırıldı. Ayrıca, öğrenci gelişim düzeylerinin daha ayrıntılı değerlendirilmesi için ölçüt sayısı artırılarak “yeterli” ölçütü de eklenmiştir.

Sınıf geçme puanı da değiştirildi. Türkçe dersi için sınıf geçme puanı 70’e, diğer dersler için ise 50’ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme durumu, şube öğretmenler kurulu tarafından kararlaştırılacak. Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütlerse Türkçe dersi için 70, diğer dersler için ise 50 puan ortalaması göz önünde bulundurularak güncellendi.

Okullarda teneffüs süresi yeniden düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için okullarda teneffüs sürelerini düzenlemeye yönelik yeni bir karar aldı. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, ders saatleri süresi 40 dakika olarak belirlendi.

Tekli eğitim yapılan okullarda birinci teneffüs en az 20 dakika olacakken, diğer teneffüs süreleri en az 15 dakika olarak belirlendi. İkili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılması kararlaştırıldı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, öğrencilerin ders aralarında daha fazla dinlenme ve beslenme imkanı bulmaları hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.