MEB'den Ücretli Öğretmenlere Mesleki Gelişim Programı! 81 İl'de Pazartesi Başlıyor!

MEB'den Ücretli Öğretmenlere Mesleki Gelişim Programı! 81 İl'de Pazartesi Başlıyor!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde özel eğitim alanında görev yapan tüm ücretli öğretmenlere yönelik ilk kez mesleki gelişim programı düzenlediklerini duyurdu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde özel eğitim alanında görev yapan tüm ücretli öğretmenlere yönelik ilk kez mesleki gelişim programı düzenlediklerini duyurdu. "Özel öğrencilerimizin eğitiminde öğretmenlerimizin farkındalığı ve yeni koşullara adaptasyonu çok daha kritik öneme sahiptir." diyen Bakan Selçuk, eğitimlerin 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında tamamlanacağını belirtti.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ildeki özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında, evde veya hastanelerde ders ücreti karşılığında görev yapan ve öğrencilerin eğitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öğretmenin tümüne mesleki gelişim eğitimi verilecek. 

Ücretsiz olarak çevrim içi gerçekleştirilecek 10 saatlik eğitimlerin 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında tamamlanması hedefleniyor.

Eğitimlerde özel eğitimde temel kavramlar, özel eğitim öğretim yöntem ve teknikleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitim süreçleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik ortam ve materyal uyarlamaları, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) geliştirme süreçleri konularında bilgilendirme yapılması ve öğretmenlerin sahip oldukları bilgi ve becerilerin güncellenmesi hedefleniyor.

Özel öğrencilerin eğitiminde, öğretmenlerin farkındalığı ve yeni koşullara adaptasyonunun kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, "Bu nedenle 81 ildeki özel eğitim okullarımızda, özel eğitim sınıflarımızda, evde veya hastanelerde öğrencilerimizin eğitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öğretmenimizin de bu eğitimlerden yararlanmalarını istedik." dedi.

Salgın sürecinde Bakanlık olarak tüm öğretmen ve öğrencilere sürekli destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ücretli öğretmenlere yönelik ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor. Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerimizin özel eğitimle ilgili bilgilerini güncellemeyi ve Kovid-19 salgını sürecinde yeni uygulamalar konusunda onları bilgilendirmeyi hedefliyoruz.  Eğitimler, pazartesi günü başlayacak ve ikinci dönemin başına kadar tamamlanacak. Süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.