MEB'e İlçe Emri Çağrısı! İl içinde mazeretleri karşılanmayan öğretmenler...

MEB'e İlçe Emri Çağrısı! İl içinde mazeretleri karşılanmayan öğretmenler...

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 2020 yılı mazerete bağlı il içi yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin, mazeretlerinin bulunduğu ilçeye doğrudan ulaşım imkânı bulunan il içinde bir başka ilçeye veya mazeretinin

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 2020 yılı mazerete bağlı il içi yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin, mazeretlerinin bulunduğu ilçeye doğrudan ulaşım imkânı bulunan il içinde bir başka ilçeye veya mazeretinin bulunduğu ilçeye (50 km gibi) makul bir mesafesi bulunan bir başka ilçeye, ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine atamalarının yapılmasını talep ettik.

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2020 yılı aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı il içi yer değişikliği işlemleri 25 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Buna göre taleplerin büyük bir kısmının karşılandığı görülmekle birlikte, yine de talepleri karşılanmayan ve bu nedenle mağdur olan çok sayıda öğretmen bulunmaktadır.

Öğretmenlerimizin aile bütünlüğünün sağlanamaması, sağlık problemlerine çözüm olacak veya diğer mazeret durumlarını giderecek yer değişikliği taleplerinin karşılanamaması, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozmak suretiyle eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir.

Nitekim bu amaçla daha önceki tarihlerde mazeret nedeniyle il içinde yer değişikliği talepleri karşılanamayanlar yönünden Bakanlıkça, eğitim kurumlarında ihtiyaç oluşması hâlinde mazeretleri ve uzaklıkları da dikkate alınarak il içinde yer değişikliği işlemlerinin valiliklerce gerçekleştirilmesi konusunda tasarrufta bulunarak valiliklere yetki devri gerçekleştirilmişti.

Mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin, yer değişikliği taleplerinin karşılanarak mazeretlerinin giderilmesinin öğretmenlerin mesleki verimi açısından önemli olduğu ortadadır.

Bu nedenle, Bakanlığın ulaşım imkânları ve coğrafî yakınlık ekseninde bir ilçe emri uygulamasını hayata geçirerek mazerete bağlı yer değişikliği taleplerini karşılaması elzemdir.

Bakanlığa gönderdiğimiz yazıyı görüntülemek için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum