#MebMülakatİptal Türkiye Gündeminde 1. Sırada Yer Aldı.

#MebMülakatİptal Türkiye Gündeminde 1. Sırada Yer Aldı.

Bilindiği gibi yönetici atama sonuçları eğitim çalışanları arasında infial uyandırdı. Mülakat sonuçları; büyük çoğunluğuyla hak gaspının yaşandığı, torpilin esas alındığı, insanların ötekileştirildiği...

Bilindiği gibi yönetici atama sonuçları eğitim çalışanları arasında infial uyandırdı. Mülakat sonuçları; büyük çoğunluğuyla hak gaspının yaşandığı, torpilin esas alındığı, insanların ötekileştirildiği, şeffaflığın hiçe sayıldığı, yandaşlığın kriter olarak belirlendiği, bir sendikanın üyelerine iltimas geçildiği, kul hakkının ise kâle bile alınmadığı bir değerlendirme yapıldığını çok net ortaya koymaktadır.

Puanlamalarda adeta milimetrik hesaplamalar yapılmış, kimlerin hangi okullarda görevlendirileceği, kimlerin eleneceği belirlenmiştir. Hak edenlerin, ehil olanların, bilgisi ve tecrübesi ile parmakla gösterilenlerin değil; liyakatten yoksun olanların yüksek mülakat puanları verilmek suretiyle ödüllendirildiği görülmüştür.

Bu gayri ahlaki tutum üzerine Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan MEB teşkilatlarındaki kripto yapılanmaya dikkat çekmiş, MEB’in 15 Temmuz felaketinden sonra tüm toplumda olduğu gibi kamuda da oluşmuş olan birlik ve beraberlik ruhunu sabote eden   Kripto Fetöcülerden temizlenmesi gerektiğini söylemişti. Genel Başkan Geylan ayrıca, 27.06.2018 tarihinde saat 21:00’da mülakatlarda yaşanan haksızlıklara karşı twitter’da #MebMülakatİptal başlıklı hashtag çalışması başlattı.

Ülkemizde yönetici atamaları, öğretmen atamaları, şube müdürlüğü atamaları ve daha birçok alanda mülakatla yapılan alımlara karşı duran sendikamızın twitter çalışmasına kısa sürede binlerce mesaj geldi. Türkiye, MEB mülakatlarındaki yaşanan haksızlıkları konuştu, mülakat uygulamasının iptalini istedi. Genel Başkanımızın başlattığı çalışma, TÜRKİYE GÜNDEMİNDE 1. SIRADA YER ALARAK, TREND TOPIC oldu.

Genel Başkan Talip Geylan, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Sayın @RT_Erdogan yeni dönemde kamuda adalet ve barışı sağlayacak, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirecek ilk icraatımız mülakat garabetini bitirmek olsun. Hak için, hukuk için, kul hakkına saygı için; #MebMülakatİptal Torpili önlemenin tek yolu; ilk atamada, terfi ve yönetici atamalarında yazılı sınav esasıdır. Bundan dolayı #MebMülakatİptal” dedi.

Genel Başkanımız, Türk Eğitim-Sen olarak mülakatların iptali için mücadelemizin süreceğini söyleyerek, “Mülakat adaletsizliğini hep birlikte durdurabiliriz. Bütün kamu çalışanlarının desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.