Memur-Sen 105. Uluslararası Çalışma Konferansına katıldı

Memur-Sen 105. Uluslararası Çalışma Konferansına katıldı

Her yıl İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşen uluslararası çalışma konferansı bu yıl 30 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılıyor.

Her yıl İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşen uluslararası çalışma konferansı bu yıl 30 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılıyor.

 

Konferansa 187 üye ülkeden işçi, kamu görevlileri, işveren ve hükümet temsilcileri katılıyor. Bu yılki çalışma konferansına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ile Dış İlişkiler Koordinatörü Osman Timurtaş katıldı.

10 gün sürecek konferansta küresel tedarik zincirleri, barış için insana yaraşır iş, güvenlik ve afetlere karşı dayanıklılık ile adil bir küreselleşme için sosyal adalet ILO bildirgesi dahil çok sayıda konu ele alınıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı konferansta Türkiye’den işçi, işveren ve kamu görevlileri heyetleri hazır bulundu.

Memur-Sen Heyeti, Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) ve Kenya Sendikaları Merkez Organizasyonu (COTU-Kenya) Genel Sekreteri Francis Atwoli ile de bir araya geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın OATUU yönetimini Türkiye’de ağırlama isteğini Genel Sekreter Atwoli’ye iletti. Atwoli ise Türkiye’yi çok önemsediklerini belirterek, “Geçtiğimiz hafta Kenya’da gerçekleştirdiğimiz COTU-Kenya’nın kongresine Memur-Sen’in katılımından büyük onur duyduk, son derece memnun olduk. Bizi Türkiye’ye davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Türkiye’de olmaktan onur duyarız. O nedenle OATUU yönetimi olarak Ağustos ayında Memur-Sen’e misafir olmak isteriz” dedi.  

Çalışma konferansı için Cenevre’de bulunan Türk heyetine Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcimiz Mehmet Ferden Çarıkçı konutunda bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Türk heyetinin tamamının yanı sıra ILO Direktörü Guy Ryder ve çok sayıda uluslar arası kuruluşun temsilcisi katıldı.

Resepsiyonda Guy Ryder ile bir görüşme gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışma hayatıyla ilgili çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.



Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki heyet konferans boyunca çok sayıdan ülkeden sendika temsilcileriyle ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.