Memur-Sen: Paylaşmak için engel yok

Memur-Sen: Paylaşmak için engel yok

Memur-Sen Engelliler Komisyonu tarafından, farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel organize edilen maçta, Memur-Sen ve Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı karşı karşıya geldi.

Memur-Sen Engelliler Komisyonu tarafından, farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel organize edilen maçta, Memur-Sen ve Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı karşı karşıya geldi.

Memur-Sen yönetimi ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ile Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı arasında “Hayatı paylaşmak, yaşamak ve engelleri aşmak için engel yok. Engellenen var” sloganıyla 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirilen maça birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra, gençler, engelliler, gazeteciler ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. Maçın hakemliğini Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu yaptı. Maçı, 5-2’lik skorla Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı kazandı.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Ali Yalçın, “Engelleri derinleştiren fiziki zorluklar ve öteki üreten zihniyetler var. Fiziki koşullar düzeltilmeli, engel üreten zihniyetler değişmelidir. Engelli insanımızı ihmal etmememiz, onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir. Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok” dedi.

Destek var, engel yok

Engelin olmadığını bir kez daha herkese gösterdiklerini söyleyen Yalçın, inancın engel tanımayacağını vurgulayarak, “Bunu gördüğümüz kadar göstermek ve kamuoyunda duyarlılık oluşturmak adına bu müsabakayı organize ettik. Osmanlıspor Ampute Futbol Takımımız ile sahaya çıktık. Sosyal hayata katılan engelli sporcularımız, gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek olmaktadırlar. Bu mücadeleyi yürekten destekliyoruz. Tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum: Engellilik yoktur engeller vardır. Bu engellerin aşılmasına katkı sunmak için bu maçı organize ettik. Kazanan insanlık oldu. Biz ‘destek varsa engel yoktur’ diyoruz. Diğer bir konu da, kamuda çalışan hizmetli kadrosundaki engellilerin bir an önce memur kadrolarına aktarılması için gereken yapılmalıdır. Engelli kamu görevlilerimizin sorunları bu yıl çözülmelidir” şeklinde konuştu.

Uğurlu: Ele ele verirsek engeller aşılır

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu ise, “Bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün, bir kutlama günü değil, engellilerin sorunlarının konuşulduğu ve engellerin aşılması için gerekenin yapılması gerektiği önemli bir gün. Bugün, farkındalık oluşturmak adına böyle bir organizasyon yaptık. Siyaseti, bürokrasiyi ve toplumun bütün kesimlerini de bu farkındalığı oluşturmak için gereken sorumluluğu almaya davet ediyoruz. Memur-Sen Genel Başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza da, empati yaparak böyle bir organizasyonda bulundukları ve bizlere gereken desteği verdikleri için teşekkür ediyorum. El ele verebilir, gönül gönüle gelebilirsek engellerin aşılacağını, engelsiz bir dünyanın var olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Maçın sonunda, Ali Yalçın ve Ahmet Gündoğdu, Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı’na plaket takdim etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.