Memur-Sen'den 'Hediyem Kur'an Olsun' Projesine Destek

Memur-Sen'den 'Hediyem Kur'an Olsun' Projesine Destek

Ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesine bağışçılar yoluyla Kur'an-ı Kerim hediye edilmesini amaçlayan "Hediyem Kur'an Olsun" Projesine Memur-Sen'den tam destek geldi.

Ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesine bağışçılar yoluyla Kur'an-ı Kerim hediye edilmesini amaçlayan "Hediyem Kur'an Olsun" Projesine Memur-Sen'den tam destek geldi.  

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin’i Memur-Sen Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşmede Yalçın, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesine bağışçılar yoluyla Kur’an-ı Kerim hediye edilmesi amacıyla başlatılan “Hediyem Kur'an Olsun” Projesi’ni desteklediklerini açıkladı.

ÇOK DEĞERLİ BİR PROJE

Projenin çok önemli bir ihtiyacı gidereceğine inandıklarının altını çizen Memur-Sen Genel başkanı Yalçın, “Memur-Sen olarak ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yardım organizasyonun paydaşı olduk. İhtiyaç olan her noktaya, bir şekilde ulaşmaya ve yardım götürmeye çalıştık. Kazakistanlı çocuklara 10 bin adet Elif-Ba ulaştırdık. Dolayısıyla 'Hediyem Kur'an Olsun' projesini de çok değerli ve önemli görüyoruz. Bu proje için desteklerimizi esirgemeyerek elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

380 BİN KUR'AN HEDİYE EDİLDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Son zamanlarda yoğun bir Kur'an-ı Kerim talebi aldıklarını, bu çerçevede 'Hediyem Kur'an Olsun' projesini başlattıklarını vurgulayarak, projeyle Kur'an-ı Kerim'e ihtiyaç olan her yere Kur'an-ı Kerim'i ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 1 Adet Kur’an’ın kargo dahil yurt içi ve yurt dışı bağış ücretinin 12 TL olarak belirlendiğini söyleyen Çetin, şuana kadar 380 bin Kur'an hediye edildiğini, bu rakamın artmasını beklediklerini söyledi.

“Hediyem Kur'an Olsun” Projesi ile Herkesin rahatlıkla okuyabileceği Resmi Osmani Hattı üzerine basılan mealli Kur’an-ı Kerim nüshası, Balkanlar ve Orta Asya Ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu’daki ülkelere gelen talepler üzerine ulaştırılacak. Yurt içinde ise İmam Hatip Liseleri, ilahiyat fakülteleri, öğrenci yurtları, hastaneler, ceza evleri, il ve ilçe kütüphanelerinin talepleri doğrultusunda mealli Kur’an-ı Kerimler ulaştırılması hedefleniyor.



Ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Habibe Öçal, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Zeliha Sağlam da hazır bulundu.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.