Memurlara tatil teşviki geliyor

Memurlara tatil teşviki geliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Rus turist açığını kapatmak için "memurlara tatil teşviki" uygulanmasını istedi

Memurlara tatil teşviki geliyor - Hükümete rapor sunan Başaran Ulusoy'un başkanı olduğu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Rus turist açığını kapatmak için "memurlara tatil teşviki" uygulanmasını istedi. Buna göre, tatile çıkacak memurun masraflarının bir bölümünün devlet tarafından karşılanması talep edildi.

TÜRSAB'ın "Turizm İçin Çıkış Yolları" adlı raporunda, özellikle Rusya'yla yaşanan krizden dolayı darboğaza giren turizm sektörüne yönelik çözüm önerileri sıralandı.

2016'YI DA KAYBETMEYELİM

"Zor geçen 2015 yılından sonra Rusya krizi ile başlayıp Sultanahmet'teki terör saldırısı ile devam eden gerilimlerle sarsılan turizm sektörü, 2016 yılını kaybetmek istemiyor" ifadelerine yer veren raporda, 2015'te Türkiye'ye gelen turist sayısının düştüğü, turizm gelirinin de 32 milyar dolar seviyesinin altına gerilediği vurgulandı. En çok düşüşün Rusya'da olduğu dile getirilen raporda, yabancıların 2015'te kartla yaptığı konaklama harcamalarının da dolar bazında yüzde 6 gerilediği vurgulandı.

Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum