Meslek dersleri öğretmenleri, ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin mağduriyeti giderildi

Meslek dersleri öğretmenleri, ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin mağduriyeti giderildi

Meslek dersleri öğretmenleri ile ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin mağduriyeti talebimiz doğrultusunda giderildi

Eğitim-Bir-Sen olarak Bakanlığın bazı eğitim faaliyetlerinin durdurulması konulu genelgesi ile bunun ortaya çıkardığı mağduriyeti dile getirerek mesleki eğitimde işletmelerde meslek eğitiminin gerçekte bir ders türü olduğunu, müfredat dışı bir eğitim faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini ifade etmiştik.

Bakanlık talebimizi yerinde bularak, işletmelerde meslek eğitimini, uygulaması durdurulan eğitim faaliyetleri arasından çıkarmıştır. Bu çerçevede işletmelerde meslek eğitimi görevi ders yükünden sayılarak ücret ödenebilecektir.

Yine Eğitim-Bir-Sen olarak dile getirdiğimiz ve çözüm talep ettiğimiz bir diğer konuda, ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler konusundaki mağduriyet de giderilmiş oldu. Salgınla mücadele sürecindeki ekonomik istikrar önlemleri çerçevesinde ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ders ücreti ödemelerinin devam edilmesi yönünde karar alındı. Bu sayede yegâne gelir kaynakları ders ücreti olan, öğretmen açığının kapatılmasında, sınıfların öğretmensiz kalmamasında çok önemli bir rol üstlenen bu eğitimcilerimizin bu acil sorunları çözülmüş oldu. Siyasi iradenin, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek kamu çalışanlarının sorunlarına duyarlı yaklaşım sergilemesi çalışanları memnun etmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum