Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Ek Ders Kayıpları Ödenmelidir!

Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Ek Ders Kayıpları Ödenmelidir!

2017 yılında yapılan işletme ve staj görevlerinin maaş karşılığı sayılması uygulaması sendikamızca dava edilmiş ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu karar sonrasında Bakanlıkça 27.12.2017 tarihinden sonra uygulanması talimatı...

2017 yılında yapılan işletme ve staj görevlerinin maaş karşılığı sayılması uygulaması sendikamızca dava edilmiş ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu karar sonrasında Bakanlıkça 27.12.2017 tarihinden sonra uygulanması talimatı Valiliklere gönderilmişti.

Bu talimata göre öğretmenlerin 03.07.2017 – 27.12.017 tarihleri arasındaki görevleri nedeniyle ödenmesi gereken ek ders ücretleri ödenmemişti.

Bu durumla ilgili örnek oluşturması açısından sendikamız tarafından üye üzerinden dava açılmış ve lehimize sonuçlanmıştı. Bu karar sonrasında Bakanlıktan tüm öğretmenlere uygulanması için yaptığımız başvuru benzer davalarda öğretmenlerin kaybettiği davaların olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.

Gelinen noktada Bölge İdare (İstinaf) Mahkemelerinin benzer davalarda öğretmen lehine karar verdikleri anlaşılmaktadır.

Bakanlığın düzenlemesiyle ilgili daha önce yürütmeyi durdurma kararı verilen davada esastan karar çıkmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bakanlığı yeniden uyararak öğretmenlerin hak kayıplarının karşılanmasını talep edip aksi halde üyelerimiz nezdinde yargı süreci başlatacağımızı belirten başvurumuzu yaptık.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı, konuya duyarsız kalarak kamu zararı oluşturmaması hususunda yeniden uyarıyor aksi halde Eğitim-İş olarak mağdur tüm öğretmenlerimize her türlü hukuksal desteği vereceğimizi belirtiyoruz.

         MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Bakanlığa yazdığımız yazı için tıklayınız 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.