Meteoroloji 5 günlük hava tahminini yeniledi

Meteoroloji 5 günlük hava tahminini yeniledi

Meteoroloji 5 günlük hava tahminini yeniledi

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Samsun, Ordu, Tokat, Elazığ, Tunceli, Bingöl çevrelerinin kar, ilk saatlerde Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 10 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden, orta kuvvette, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğsusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-), Akdeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde (60-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; gece saatlerine kadar Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerimizde çığ tehlikesi olduğundan ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğsusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-), Antalya Körfezi'nde kısa süreli fırtına şeklinde (60-) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.