Meteorolojiden, 2 ile son dakika uyarısı, Hazır olun

Meteorolojiden, 2 ile son dakika uyarısı, Hazır olun

Meteorolojiden 2 il için çok kuvvetli yağış uyarısı gelirken 10 ilde de kar beklendiği açıklaması geldi işte hava durumu.

Meteoroloji alarm yayınladı çok şiddetli yağışlar iki kenti vuracak. Bugün 10 ilde ise kar yağışı var. 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor. 

KAR BEKLENEN İLLER

İç bölgelerin yanı sıra kar yağışı bugün yoğun olarak Doğu Anadolu bölgesinde görülecek. Alçak basıncın etkisindeki bölgede karla karışık sağanak yerini yoğun kar yağışına bırakacak. 

Meteoroloji verilerine göre kar beklenen iller şunlar;


-Erzurum, 
-Kars, 
-Ağrı,
-Van
-Muş
-Bitlis
-Hakkari
-Ardahan il ve çevreleri yoğun kar yağışı
-Erzincan ve Sivas çevresi sağanak ve karla karışık sağanak etkisinde. 

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer sis bekleniyor. Van, Muş ve Bitlis de kar yağışı geceden başlarken Hakkari'de de gün içinde karla karışışık yağmur yoğun kar yağışına çevirecek. Gün içerisinde buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, rüzgar güney ve batı yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli şekilde esecek.

kar-yağişi-meteoroloji.jpg
Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 12 köy yolu ulaşıma kapandı.

2 İL İÇİN ACİL UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde aralıklarla kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
 

1.20141201093912.png

2.20141201093920.png
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'de devam etmekte olan yağışların etkisini artıracağı belirtilerek, "Yağışların, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde gece saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

3.20141201093934.png

RİZE VE ARTVİN'DE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/ 12 saat) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİĞER BÖLEGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Uşak, Kütahya ile Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağış Hatay'ın güney ilçelerinde ( Samandağ, Altınöz ve Yayladağ ) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Konya'nın kuzeyinin yağmur, sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren doğusunda güneyli yönlerden(30-50 km/saat) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU BUZ KESTİ 
 

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 3, Iğdır'da 2, Ardahan ve Erzurum'da 1, Muş'ta 3, Van'da 4, Kars ve Hakkari'de 5, Bitlis'te 6, Ağrı'da 7 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının da Kars'ta 1, Ardahan ve Hakkari'de 2, Ağrı ve Erzurum'da 3, Bitlis'te 5, Erzincan ve Muş'ta 6, Van'da 7, Iğdır'da 9 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Erzurum ve Kars'ta 4, Ardahan'da 6 santimetre olarak ölçüldü. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 16, Palandöken Kayak Merkezi'nde 20, Konaklı Kayak Merkezi'nde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kop Dağı'nda ise 22 santimetreye ulaştı.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.