Meteoroloji'den 'kar yağışı' uyarısı

Meteoroloji'den 'kar yağışı' uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin, gece Marmara'nın doğusu

İç Ege ve Batı Karadeniz'in batısının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in batısı ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.