Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı ülkemizin güneybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.


Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Osmaniye, Sivas ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin güneybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı vb. ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

    
Memurlar.Net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.