MHP ile BBP 1 Kasım için anlaştı iddiası

MHP ile BBP 1 Kasım için anlaştı iddiası

Ankara kulislerinde MHP'nin BBP ile seçim ittifakına gideceği konuşuluyor.

MHP'nin 1 Kasım seçimlerine Büyük Birlik Partisi'yle kuracağı 'milliyetçi cephe' ittifakıyla gireceği konuşuluyor.

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin MHP ile kapalı kapılar ardından yürütülen seçim ittifakı ile ilgili süreci yakın çevresine, "Görüşmeler gayet iyi gidiyor, karşı tarafın iradesini tam olarak ortaya koyması halinde her iki partinin tabanında arzu edilen bu ittifak kurulur" dediği öğrenildi.

 

2-3 MİLLETVEKİLİ

 

7 Haziran seçimleri öncesi BBP Lideri Mustafa Destici, MHP ile seçim ittifakı kurmak yönünde harekete geçmişti. Ancak, MHP Lideri Devlet Bahçeli o süreçte bu ittifaka sıcak bakmamıştı. Aynı tabandan gelen iki partinin seçimlerde daha fazla oy alabileceği konusunda MHP ve BBP hem fikir oldu.

 

ALTINOK SÜRPRİZİ

 

MHP'nin BBP'ye seçilecek sıralardan 2 ya da 3 milletvekilliği önereceği ifade ediliyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin bu teklifi kabul edeceği tahmin ediliyor. Destici'nin kendisiyle birlikte Meclis'e taşımayı düşündüğü isimler arasında 30 Mart 2014'de yapılan yerel seçimde partisinden Keçiören Belediye Başkan adayı gösterdiği Turgut Altınok'u da düşündüğü iddia ediliyor.

 

VURAL DİLE GETİRMİŞTİ

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, geçtiğimiz günlerde 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde MHP'nin Büyük Birlik Partisi'yle ittifak yapması gerektiğini ifade etmişti. Seçimlerde BBP ile seçime sandığa ortak gidilmesi gerektiğini belirten Vural, birlikteliğin MHP'yi güçlendireceğini söylemişti.

 

PARTİMİZİN VERECEĞİ KARAR

 

Vural, 1 Kasım seçimlerine gidilirken sandıkta BBP ile ittifakın kişisel olarak olumlu bulduğunu açıklayarak, "Bununla partilerin bir faaliyetinin olup-olmadığını bilmiyorum. Bu partimizin vereceği bir karar. Sandıkta muhakkak böyle bir ittifak yapılması gerekiyor" demişti. Vural'ın bu sözleri sonrası, "MHP+BBP ittifakı kuruluyor" söylentilerine yol açmıştı.

A Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum