MHP kiminle koalisyon yapacak işte 4 şartı

MHP kiminle koalisyon yapacak işte 4 şartı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sır dolu çantasını ilk kez Habertürk'te açtı. 1 Kasım seçiminden sonra koalisyon için HDP hariç deyip şartını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Habertürk kanalındaki canlı yayında 1 Kasım seçimleri sonrası için koalisyon şartını açıkladı. Bahçeli '4 şartımızı kabul eden ile koalisyon yaparız' dedi ekledi 'HDP hariç'.

MHP lideri Devlet Bahçeli AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmelerinde yanında taşıdığı ve herkesin merak konusu olan o çantayı da ilk kez açtı. Bahçeli 1 Kasım seçimlerinden sonraki olası koalisyon ihtimalleri için bu kez kapıyı bir parti hariç tamamına sonuna kadar açtı. 

MHP'NİN 4 ŞARTI NE?: 1- Anayasa'nın ilk 4 maddesine bağlılık. 2-Çözüm sürecinin tamamen bitirilmesi. 3- Rüşvet ve yolsuzluk vakaları ile 17-25 aralık soruşturmasının sürdürülmesi. 4-Cumhurbaşkanının hukuki sınırlar içinde kalması.

1 KASIM'DA MHP KİMİNLE KOALİSYON YAPAR?

Bahçeli 'HDP hariç' dedi ve koalisyon için şunları söyledi;

"Türkiye’de seçim havası gözükmüyor seçimin güvenliği konusunda tartışmalı. 1 Kasım’dan sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni senaryolarına mı kurban olacağız, yoksa Türkiye’yi kaostan kurtaracak bir yapıyı mı oluşturacağız.MHP, dört şartı kabul eden HDP haricinde kim varsa onunla koalisyon kurmaya hazırız. MHP’ye iktidar olmaktan kaçıyor diye kimseye söylettirmeyiz. Çok benzeşen partiler bir araya gelip hükümet kurabilirler. Dolmabahçe'de 10 maddeyi kabul ediyorsunuz da bizim 4 maddeye niye hayır diyorsunuz.'

MHP AK PARTİ KOALİSYON GÖRÜŞMESİ

7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez ekrana çıkan Devlet Bahçeli AK parti ile yaptıkları koalisyon görüşmeleri hakkında da bilinmeyenleri anlattı. Bahçeli şunları söyledi;

 "Bize geldiklerinde bizden de onlardan da 5 kişi vardı. MHP grup odasında görüşüldü. Uzun bir görüşme oldu. 32 gün sonra birbirlerini keşfetme süresi, istikşafi, görüşmeleri sürdü. 45 günün dolmasına az bir süre kala 17 Temmuz 2015’te tekrar bize geldiler. Başbakan’ın MHP’ye yaptığı ikinci ziyarette çok sıcak ve samimi bir ortamda görüştük. Biz de samimi olarak, 14 Temmuz’da söylediklerimizi tekrarladık. MHP’nin gelişmeler doğrultusunda nelere ‘hayır’ dediklerini teker teker saydık. Bunların ilki erken seçimdi. İkincisi seçim hükümetine katılmamaya, üçüncüsü ise azınlık hükümetidir.

"HAYIR'DA HAYIR VARDIR"
Hayır'da hayır vardır. Biz neye hayır demişiz? Azınlık hükümetine hayır demişiz. Erken seçime hayır demişiz. Seçim hükümetinde görev almaya hayır demişiz. HDP ile bir araya gelmektense hayır demeyi uygun gördük.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum