MHP Milletvekili adayları listesi

MHP Milletvekili adayları listesi

MHP milletvekili aday listeleri belli oldu. Bahçeli'nin üzerinde çalıştığı MHP aday listelerinde sürpriz isimler var. İşte 2015 milletvekili MHP aday listesi

MHP Milletvekili Aday listeleri belli oldu. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde MHP aday listelerinde sürpriz isimler var. Devlet Bahçeli'nin hazırladığı listede, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu da MHP'nin İstanbul 2'inci Bölge adayı olacak. MHP'de 27 vekil yeni listede kendine yer bulamadı.

MHP'nin bugün YSK'ya teslim edeceği 7 Haziran 2015 milletvekili aday listesinde kimler var? MHP aday listesinde kimleri ilk sıraya koydu. İşte Denizli , İzmir , Ankara , Osmaniye , Kocaeli , Trabzon ve İstanbul MHP aday listesindeki milletvekili adayları.

ÇATI ADAY EKMELEDDİN İHSANOĞLU İSTANBUL'DAN ADAY

Cumhurbaşkanlığı yarışına MHP ve CHP’nin ortak odayı olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu MHP’den İstanbul 2. bölgeden aday gösterilecek. Büyükşehirlerde atılım yapmak isteyen Bahçeli, diğer önemli isimler Durmuş Yılmaz ve Ümit Özdağ’ı da İstanbul’dan aday göstererek bu kenti kazanmaya çalışacak.

Bahçeli, internet üzerinde temayül yoklamaları, teşkilatlarla ve kamuoyu önderleriyle yapılan görüşmelerin ardından bugün YSK’ya gidecek milletvekili aday listesini olgunlaştırdı.

İÇ ANADOLU'DAN MAKSİMUM VEKİL

Bahçeli’nin listeyi belirlenirken illerdeki dengeleri dikkate aldığı öğrenildi. Özellikle Selçuklu Hilali olarak bilinen Orta ve İç Anadolu’daki illerden yeniden milletvekili çıkarmayı hedefleyen Bahçeli, teşkilatların taleplerine kulak verirken, halkın yönelebileceği isimleri tercih etti. Çorum’dan Hidayet Vahapoğlu, Aybüke Topçubaşı Ekici, Nevşehir’den Mehmet Varol, Kırıkkale’den Seyit Ahmet Geçen gibi isimlere odaklanan Bahçeli, milliyetçi kesime sıcak isimlerle seçim yarışına girecek.

ANKARA'DA ZORLANDI

Başkanlık Divanı üyeleri ile önemli isimlerin Ankara’da yoğunlaşması üzerine Bahçeli, en son bu ilin listesini şekillendirdi. Genel Başkan yardımcıları Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu, Mevlüt Karakaya ilk sıraları paylaşırken, listede Erhan Usta, Yaşar Yıldırım, Mustafa Erdem, Özcan Yeniçeri, İbrahim Çiftçi gibi isimler yer aldı.

İzmir’de de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ilk sırayı aldığı listede, Müsavaat Dervişoğlu, Senem Çelik, Erdal Sipahi, Şenol Bal gibi isimler de bulunuyor.

MHP'DEN SIZAN MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

Dün AK Parti milletvekili aday listelerine ilişkin çeşitli iddialarda bulunan Başkentçi MHP'ye ait olduğu iddia edilen yeni milletvekili aday listelerini paylaştı. İşte Başkentçi'nin paylaştığı MHP aday listesindeki isimler.

İstanbul 2. bölge adayı : Celal Adan 2. sıra
İstanbul 3. bölge adayı : Mehmet Müftüoğlu 4. sıra

İZMİR 1. bölge adayı : Oktay Vural
İzmir 2. bölge : A.Kenan Tanrıkulu

Ankara 1. Bölge : Y.Tuğrul Türkeş, Zühal Topçu, Muharrem Şimsek
Ankara 2. Bölge : Şefkat Çetin, Mevlüt Karakaya, Mustafa Mit.

Samsun MHP adayları : Erhan Usta
Antalya milletvekili adayları : 1. Mehmet Günal, 2. Hasan Çalış, 3. Abdurrahman Başkan, 4. Metin Özkan, 5. Ahmet Selim Yurdakul

Manisa: Hüseyin Akgül, Erkan Akçay
Erzurum : Oktay Öztürk
Düzce : Suat Konuk
Kırşehir : Mustafa Erkal
Bartın : Orhan Ölçek
Burdur : Bilal Dağ
Diyarbakır : Mehmet T. Karakoç
Iğdır : İ.Yaşar Tezel
Karabük : Durmuş Yalçın

Kırıkkale : Halil Öztürk
Kütahya : Alim Işık
Malatya : Arif Yıldız
Mardin : Fikri Yazan
Muş : Adnan Subaşı
Muğla : Mehmet Erdoğan

Rize: Osman Kazmaz
Siirt : Erhan Özgen
Amasya : Sadık Arslan
Aksaray : Kürşat Eser
Adıyaman: Ahmet Kara
Adana 2. sira Yusuf Halaçoğlu
Yalova:Ünlem Üstel

Van:Gültekin Çavuşoğlu
Tunceli: Hıdır Budak
Elazığ:Ahmet Cemil Tunç, Şuay Alpay

Zonguldak:Zeki Çakan
Yozgat:Sadir Durmaz
Bilecik:Bahattin Şeker
Giresun:Orhan Erzurum
Şanlıurfa:Ibrahim Ozyavuz
Erzincan:Recep Aktaş

Eskişehir:Ruhsal Demirel
Gümüşhane:Mustafa Canlı
Hakkari:Aziz Gülbay
Hatay:Şefik Çirkin
Karaman:Ismet Hatipoğlu
Kars:Zekeriya Akbaba
Kastamonu:Metin Ateş
Tokat:Yücel Bulut
Tekirdağ:Bülent Belen

Sivas:Celal Dağgez
Sakarya:Zihni Acba
Niğde:Hakan Er
Ordu:Cemal Enginyurt
Aydın:Ali Uzunirmak
Afyonkarahisar:Mehmet Parsak
Adana:Ali Yörük Paşa
Bursa:Ismet Buyukataman

Denizli:E.Haluk Ayhan
Osmaniye: Devlet Bahçeli
Kocaeli:Saffet Sancakli
Trabzon:Koray Aydın
Gaziantep:Ümit Özdağ
Isparta:Nuri Okutan
Kahramanmaraş:Haluk Tokuçoğlu

ADAY GÖSTERİLMEYEN VEKİLLERDEN TEPKİ

Sabah'ta yer alan habere göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23'ncü dönem milletvekillerinden 27'sine aday listesinde yer vermezken, Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan, MHP'nin listesini ve listede yer almamasını şöyle değerlendirdi: "Ben Afyon'da en beğenilen kişi çıktım. Bu AKP'nin yaptırdığı anketlerde de CHP'nin yaptırdığı anketlerde de böyle çıktı. Bahçeli'nin yaptırdığı anketlerde mi böyle çıkmadı? Çıkmıştır tabi. Temayül yoklamaları oldu, internet ortamında. Orada da herkes bana dönüp hayırlı olsun bakanım dedi. Bundan sonra neye bakılır Meclis Grup Başkanvekillerinin değerlendirmelerine bakılır tabi. Ama takdir genel başkanın"

"KAN DEĞİŞİKLİĞİ GÜZEL"

Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul ise mevcut siyasi partiler içerisinde en iyi listenin MHP'ye ait olduğunu söyledi. Ertuğrul "Bizim partide kötü liste olmaz. Benim varlığım yokluğum da önemli değil. İstirahata çekildik. Kan değişikliği güzel. Genç ve güzel bir ekip. Bizim açımızdan sıkıntı, problem yok. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağız. Ben belediye başkanlığı, vekillik yaptım. Yeter bu kadar yeni arkadaşlar gelsin" diye konuştu.

"OLUNCA İYİ OLMAYINCA KÖTÜ DEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Bahçeli'nin listesindeki sürprizlerden biri de merhum Alparslan Türkeş'in damadı Hamit Homriş'in de aday gösterilmemesiydi. Homriş ise "İnşallah hayırlı olur. Milletvekili oldum MHP'nin tercihiydi, listede olmamam da MHP'nin tercihi. Olunca iyi olmayınca kötü demek mümkün değil. Hepimiz tapulu değiliz. Benim için normal hayat devam edecek. MYK üyesiyim, particiliğe de özel hayatımıza da devam" değerlendirmesinde bulundu.

"BELLİ OLGUNLUKTA İNSANIZ SAYGI İLE KARŞILARIZ"

Listede yer almayan Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir de "Takdir teşkilatlarımızın ve genel başkanımızın. Ben Gaziantep'ten dört sene milletvekilliği yaptım. Bürokrasiden gelen bir insandım. Bu sefer de değerli bir genel başkan yardımcımızı Gaziantep'ten koymuşlar. Biz 12 Haziran'a kadar gidip orada teşkilatlarımıza destek olacağız, çalışacağız. Siyaset sadece milletvekili olarak yapılmaz. Belli olgunlukta insanız, saygı ile karşılaşırız. İnşallah başarılı olurlar" diye konuştu.

"LİSTEDE OLMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ise listede yer almamasını, "Daha önce de bizi listeye Devlet Bey koymuştu. Şimdi de nefer olarak görevlendirdi, vazifemizi yapacağız. Dört yıl içinde milletimi ve bölgemi iyi temsil ettiğim kanaatindeyim. Listede olmamama rağmen çok sayıda insan arayarak üzüntülerini, sevgilerini iletti. Ben listede olmadığım için üzgünüm, yarım kalmış projelerim, kanun tekliflerim vardı, üzgünüm ancak genel başkanın takdiri" şeklinde değerlendirdi.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.