MHP'den seçim öncesi bomba açıklamalar!

MHP'den seçim öncesi bomba açıklamalar!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Tooçu internethaber.com'a konuştu.

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

internethaber'e konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, seçimlerden MHP'nin oyunu artırarak çıkacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin en şaibeli ve en sancılı seçim sürecini yaşadığını belirten Topçu, gündemlerinde koalisyon olmadığını, MHP2nin tek başına iktidar olacağını söyledi.


Topçu oy oranı vermezken, MHP'nin kararlarının kesin olduğunu, asıl önceliklerinin her zaman terörle mücadele olduğunu ifade etti.

260420131538186148258.jpg



-Yarın Türkiye sandığa gidecek, Türkiye ve MHP nasıl bir seçim süreci geçirdi?

EN ŞAİBELİ, EN SANCILI SEÇİM SÜRECİ 

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en şaibeli, en sancılı seçim süreçlerinde birini yaşadı. Bu seçim sürecinin bir benzerini Türkiye darbenin hemen ardından 1983 seçimlerinde yaşamıştı. Kenan Evren, yurt genelinde mitingler yapmış, o zaman desteklediği Milliyetçi Demokrasi Partisi’ne oy istemişti. Şimdi de bunun bir benzeri yaşanıyor. Tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı AKP için meydan meydan gezdi oy istedi. Devletin bütün kurum ve kuruluşları AKP için seferber oldu. Havuz medyasıyla birlikte TRT saatlerce başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın mitinglerini yayınladı. Okullardan öğrenciler, devlet dairelerinden memurlar zorla mitinge götürüldü. Yakın tarihte böyle bir şey olmamıştı. 

DAHA FAZLA KALABALIK TOPLADIK

Muhalefete karşı her türlü yayan ve iftirayı içeren orantısız bir güç kullanıldı. Ancak 1983 seçimlerinde darbecilere millet sandıkta darbe vurmuşsa bu seçimde de millet demokrasiye darbe vurmaya çalışan iktidara darbe vuracaktır. MHP, açısında mitingler çok heyecanlı ve hareketli geçti. AKP, bayraklarımızı indirse, afişlerimizi kaldırsa da Türk milleti vermek istediğimiz mesajı aldı. Partimize kötü gidişe dur diyecek yegâne parti olarak gördü. Halkla bire bir temaslarımızda açık hava toplantılarımızda bunları gördük. Birçok yerde Erdoğan ve Davutoğlu’nun topladığı kalabalıkların toplamından daha fazla kalabalık topladık. Bunu bizi takip eden gazeteci arkadaşlarda müşahede etti. MHP’nin yüzde 18 oy aldığı 1999 seçimleri öncesindekinden daha heyecanlı bir kitle gördük. İnşallah 7 Haziran’da bu çalışmaların neticesini alacağız.

-Bu seçim sürecinin muhalefet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçtiği yorumlarına katılıyor musunuz, neden böyle oldu?

DAVUTOĞLU ÇAKMA BAŞBAKAN


Bu yorumlar büyük ölçüde doğru. Davutoğlu, çakma bir başbakan, sözde bir genel başkan, kısaca boş bakan, bir emanetçi. Partinin asıl sahibi Tayyip Erdoğan. Erdoğan bunu her fırsatta gösterdi. Davutoğlu’nun ‘evet’ dediğine, Erdoğan ‘hayır’ dedi. Davutoğlu’nun ne toplumda ne de partisinde bir karşılığı var. Erdoğan bunu bildiği için meydanlara çıktı. Cumhurbaşkanlığı yemini de çiğneyerek, taraf oldu. Muhalefete laf yetiştirdi. AKP’ye oy istedi. Liderimize ve partimize iftira attı. Genel başkanımız birkaç soru sorunca sus pus oldu. Kaç gün geçti henüz cevap verilmedi. 

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ, ÇIKSIN GERÇEKLERİ AÇIKLASIN

Ancak peşini bırakmayacağız. Madem bir parti lideri gibi meydan meydan gezip bize iftira atacak. 

Çıksın gerçekleri açıklasın:

-İmralı canisiyle mektuplaştın mı? Öcalan canisinin İmralı adasından günübirlik giriş-çıkışlarına onay verdin mi?

-Kandil’deki PKK’lılara dinlenmesin diyerek kriptolu telefon gönderdin mi?

-Arınç’a yönelik düzmece suikast iddiasından sonra, girilen kozmik odalardan gasp edilen devlet sırları, en mahrem bilgiler kimlerin eline geçti?

-KCK’nın kuruluşunda katkın ve dahlin var mı?

- PKK ve HDP’ye başkanlık karşılığında federasyon ümidi verdin mi?”

AKP DE ERDOĞAN DA KAYBEDECEK 

Biz Erdoğan’dan bu soruların cevabını istiyoruz. Bu seçimde sadece AKP kaybetmeyecek. Erdoğan da kaybedecek. Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale gelecek.

-Türkiye 8 Haziran günü nasıl bir gündeme uyanacak, sizce koalisyonu mu konuşuyor oluruz?

HESAP VERME SÜRECİ BAŞLAYACAK


Türkiye 8 Haziran günü yeni bir umutla hayata başlayacak. 12 yıldır ülkenin başına kara basan gibi çöken iktidardan kurtulacak. Bir restorasyon ve onarımın ilk adımını atacak. Hırsızlık yapan, yolsuzluğa bulaşmış, beytül mala el uzatanlar, hukuku hiçe sayanlar için hesap verme süreci başlayacak.

-Eğer koalisyon ihtimali olursa MHP hangi parti ile koalisyon yapar?

KOALİSYON GÜNDEMİMİZDE YOK


MHP tek başına iktidar olmak için yola çıktı. İnşallah milletimiz bizimle yürüyecek. Ve bizi tek başına iktidara taşıyacak. Koalisyon bizim yaptığımız bir hesap, gündemimizde olan bir mesele değil.

-HDP çözüm sürecini MHP ile bile devam ettirebiliriz diyor, siz ne düşünüyorsunuz?

TERÖRLE MÜCADELE ÖNCELİĞİMİZDİR 


Biz 46 yıllık bir partiyiz. Hangi konularda ne düşündüğümüzü herkes bilir. Bizim için ülkenin birliği bütünlüğü, milletin tekliği vazgeçilmez ve taviz verilmez bir konudur. Terörle mücadele önceliğimizdir. Başka partilerin ne dediği önemli değil siz bizim söylediğimize bakın. Onu dikkate alın.

-Sizce HDP barajı geçer mi, geçmesini arzu eder misiniz?

HDP'NİN BARAJI GEÇİP GEÇMEYECEĞİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ


HDP bizim ilgi alanımızdaki bir parti değil. Barajı geçip geçmeyeceği bizi ilgilendirmez. Biz başka partilerin başarısı veya başarısızlığı üzerine politika yapan bir parti değiliz. Biz ülkücü hareketiz. Ülkülerimiz ve ideallerimiz var. Ülkülerimizi hayata geçirmek için politika yapıyoruz. Biz parti olarak alacağımız oylara, çıkaracağımız vekil sayısına bakarız. HDP’yi kuran ve güçlendiren AKP’dir. Şimdi bakmayın düşman göründüklerine. Seçimlerden sonra tekrar yan yana gelirler.

-Anket firmaları tarafından son açıklanan oy oranlarına bakıldığında MHP’nin oy oranı yüzde 16-18 arasında görünüyor, ne düşünüyorsunuz?

ANKET ORANLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR


Anket firmalarının MHP ile ilgili rakamlarına inanmıyoruz. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yayınlanan anketlerde MHP yüzde 16’yı geçmiyordu. Ancak seçimlerdeMHP yüzde 18 oy aldı. Tapelere yansıyan konuşmalarda anket sonuçlarının MHPaleyhine manipüle edildiği, partimizin oylarının alınıp başka partilere verildiğini herkes gördü. Dolayısıyla söylediğiniz rakamlar bizim oy oranımızı yansıtmıyor. Bunu biz halkla bire bir temaslarımızda ve meydan mitinglerinde görüyoruz. Göreceksiniz MHPbu seçimin oyunu en fazla arttıran partisi olacak. İnşallah tek başına da iktidara geleceğiz.

-Oy oranları tahminizi alabilir miyiz?

Şu anda bir rakam söyleyemem. İki gün sonra herkes sonucu görecek. Ancak daha önce değim gibi bu seçimin kazananı MHP olacak, Millet olacak. Kaybedeni ise AKP.

-MİT tırları haberi ve sonrasında Cumhuriyet gazetesi ve GYY Can Dündar'a açılan davaya MHP nasıl bakıyor?

İKTİDAR ÖZGÜR MEDYAYI SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR


Bir ülkenin demokratik olup olmadığını gösterecek olan iktidarların basına karşı takındıkları tavırdır. Şu anda Türkiye Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF)‘2015 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ raporuna göre ise Nijer, Liberya, Zambiya, Mali ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde 180 ülke arasında 149’uncu sırada yer aldı. Bunu kim sağladı. İktidar. Havuz Medyasıyla yetinmeyen iktidar, özgür medyayı da susturmaya çalışıyor. Cumhuriyet gazetesi ve Can Dündar’a açılan davada bu çerçevede yapılan bir hareket.

HÜKÜMET SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

Mühimmat yüklü TIR’larla ilgili fotoğraf ve video görüntüleriyle hükümet suçüstü yakalandı. Bir yalanı daha ortaya çıktı. Bir ihbar üzerine Adana'da MİT Tır'ları Cumhuriyet Savcılığı tarafından durdurdu. Erdoğan aylarca buna 'ihanet' dedi. Aylarca savcının ve askerin meşru ve hukuki tutumunu düşmanlık olarak gösterdi. Davutoğlu da Erdoğan'dan aldığı talimat ve buyruklar doğrultusunda aynı tavır içinde oldu. AKP hükümetinin tüm mensupları ağız birliği ederek Tır'larda ilaç olduğunu söylediler. Milli güvenliği ve devlet sırrını bahane gösterdiler. Türkmenlere yardım götürüldüğü yalanını söylediler. TIR' larda silah olduğu iddialarını sürekli reddettiler. Savcı ve askerler hakkında soruşturmalar açıldı. Hatta yalnızca görevlerini yapan Jandarma personeli cezaevine atıldı. Savcıya hayatı zindan edildi. Şimdi tüm gerçekler fotoğraflı bir şekilde ortaya çıkmıştır. MİT Tır'larının içinde bir şehri tümden havaya uçuracak silah ve mühimmat olduğu açıklığa kavuştu. 

KİRLİ ÇAMAŞIRLAR ORTAYA DÖKÜLECEK

Erdoğan Türkiye'yi bir açmaz ve çukura nasıl sürükledi. Hükümet, komşu coğrafyalardaki kanlı boğuşmaya hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkiyatı yaptı? Komşu coğrafyalardaki iç savaşa taraf olan, teröristleri, isyancıları ahlaksızca silahlandıran Erdoğan ve Davutoğlu vatana, millete ve devlete ihanet etmiş olmayacak mıdır? Erdoğan 1,5 yıldır Türk milletini kandırdı. Davutoğlu 1,5 yıldır gerçekleri çarpıttı, AKP teröristleri silahlandırdı. Demokratik ve medeni bir ülkede, MİT Tırlarıyla ilgili yaşanan benzeri bir felaket tablosundan sonra hiçbir hükümet ayakta kalamaz. Burada vatana ihanet eden gazeteciler, savcılar, jandarma veya polis değil AKP’dir. Tayyip Erdoğan’dır. Ahmet Davutoğlu’dur. Gazetecilere dava açması bu gerçeği değiştirmeyecek, kirli çamaşırların daha da ortaya dökülmesini sağlayacaktır.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum