Milli Eğitim Bakanlığı Ne Kadar Atama Yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Ne Kadar Atama Yapacak?

Öğretmen adayları dört gözle atama takvimini bekliyor. Hangi bölümlerden kaç kişi alınacak, süreç nasıl ilerleyecek?

Öğretmen atama takvimi, öğretmen adayları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. 2024 yılında ne kadar atama yapılacak? İşte detaylar…

Bakan Yusuf Tekin ne söylemişti?

Öğretmen atama takvimi, öğretmen adayları tarafından merakla takip ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görevlendirilmek üzere 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Gözler 2024 öğretmen atama sürecinde!

Bakan Yusuf Tekin; ''O konu da Meclis’te. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz inşallah.'' İfadelerini kullandı.

Mülakatlar kalktı mı?

Binlerce öğretmen adayının merak ettiği mülakat konusu da açıklık getiren Tekin; ''Arkadaşlar bildiğiniz gibi Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. (Yeni bir çalışma var mı? Eski sistem devam mı edecek?) O sonuca nasıl ulaştınız bilmiyorum. Yasa gereği öğretmen atamalarında mülakatın olması gerekiyor. Bir kanun çıkmadı. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.'' İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.