Milli Eğitim Bakanlığı'nın Suriye'de dağıttığı kitaplar yakıldı! İşte nedeni!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Suriye'de dağıttığı kitaplar yakıldı! İşte nedeni!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Suriye’nin El-Bab kentinde İlkokul 1.sınıf çocuklarına dağıttığı ‘Hz. Peygamberin Siyeri’ adlı kitapta Hz. Muhammed ve aile bireylerinin resmedilmesi üzerine kitaplar toplanıp yakıldı. Kitabı basan İstanbul merkezli ‘İsti

Sözcü gazetesinden Zekeriya Albayrak imzalı habere göre, kitapta, Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile evlenmesi, günümüzün damat ve gelinliği görseli ile resmedildi. Hz. Muhammed’in kızı Fatıma'yı okula göndermesi de okul servis aracıyla anlatıldı. Söz konusu kitaplar, şehir merkezindeki bir caddede yakıldı. Olayın videoları bazı sosyal medya hesaplarından yayımladı.

Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamada, “Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.