Müdür yardımcıları küstürülmemeli!

Müdür yardımcıları küstürülmemeli!

Binlerce müdür yardımcısı, 6. Dönem Toplu Sözleşme'deki ek ders düzenlemesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin çözümlenmesini bekliyor.

6. Dönem Toplu Sözleşme ile, sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine, atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere, danışman öğretmenlik/sınıf veya şube sorumluluğu karşılığı haftada 2 saat ek ders ödenmesi getirilmişti.

Müdür , müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti artışı olarak 25 saate çıkarılması dikkatleri çekmişti .

Açıklamada müdür ve müdür başyardımcılarına ibaresi yer alınca müdür yardımcılarına da olacağı algılanmıştı.

Ancak bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Bu durum, müdür yardımcısı gruplarında " Herkese var Şakir'e çay yok" şeklinde esprilere konu olmaya başladı.

Bir ilkokulda müdür yardımcısı olduğunuzu düşünün. Ek ders çizelgesi hazırlıyorsunuz. Müdürünüze 25 saat , öğretmenlerinize 2 saat ilave ek ders yazıyorsunuz.

Tatil döneminde ise kendinize 19 saat yazıyorsunuz. Bütün iş ve işlemleri yapacaksınız nöbet ile birlikte 22 saate tamamlayacaksınız.

Pandemi , kar tatili , idari izin ve tatillerde fiilen nöbet tutulmayan günlerde nöbet ücreti alamayan müdür yardımcısı 19 saate mahkum edilmemelidir.

Ekonomik getirisinin dışında çalışma motivasyonu açısından müdür yardımcılarının da düşünülmesi gerekirdi.

Toplu Sözleşmelerde genellikle İdareciler arasında bu tarz uygulamalar genelde topal kalıyor.

Nöbet ücreti uygulamasında da müdür yardımcılarına ücret ödenirken müdürler dışarıda kalmış sonra düzeltilmişti. Aynı düzeltilme işleminin burada yapılacağı beklentisi doğurmuştur.

Ne yapılabilirdi.? Üç saatlik nöbet ücreti müdür yardımcılarına rutin olarak direkt verilebilir 22 saat olarak tanımlanabilir böylelikle Şubat ve yaz tatilinde tam ek ders almış olurlardı.

İYEP , DYK , ders dışı eğitim çalışmalarında görev alamayan ve okullarda iş yükü çok olan müdür yardımcılarının gönlü alınmalı çalışanlar arasında ücret farklılığı giderilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum