Müdür Yetkili Sınıf Öğretmenlerinin Sıkıntıları

Müdür Yetkili Sınıf Öğretmenlerinin Sıkıntıları

Müdür yetkili sınıf öğretmenleri sıkıntılarını anlatıyor; Biz müdür yetkili öğretmenler müdür normu bulunmayan okullarda öğretmenlik görevi yanında yönetim görevini yerine getiren öğretmenleriz.

1- Biz müdür yetkili sınıf öğretmenleri günde 6 saat olmak üzere birden fazla sinif olmak uzere haftada 30 saat derse giriyoruz.
2- Öğrencilerimizle ders işlerken milli eğitimden gelen bir telefonla acil yapılması gereken bir iş için dersi bırakmak zorunda kalıyoruz. Ya da okula gelen misafir,bahçede olan bir durum takipçisi olmak üzere dersi bırakmak zorunda kalıyoruz.
3- Müstakil müdürlerin kendi odalarında oturarak hatta yardımcılarıyla birlikte yaptıkları bütün işleri tüm derslere girerek haftada 3 ek ders saati karşılığında yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu 3 ek ders saati emegimiz bir kenara milli eğitime koyduğumuz yol parasını karşılamıyor.Elbet yaptığımız görev kutsal para ile ölçülemez. Ancak sene içinde müstakil müdürlerin ve müdür yardımcılarının ek dersleri arttırıldı. Ancak bizde yönetici olmamıza rağmen değişiklik olmadı.
4- Birçoğumuzun idare odası yok.
5- Okulumuzun ödeneği olmadığı için kağıt toner tarzı masraflarda harcadığımız para ek dersten fazla oluyor bazen. Cam kirildigi zaman tuvalette sıkıntı olduğu zaman acil oldugu için maalesef yine cepten ödüyoruz.
5- Sn. Bakanım sizden beklentimiz öncelikle iş yükünü hafifletmek ders esnasında gereksiz toplantılara gitmemek.
6- Birleştirilmiş sınıflı okulların fiziki imkanlarının düzeltilmesi. Derslik ve idareci odalarının yapılması.
7- Birleştirilmiş sınıflı okullara az da olsa imkanların geliştirilmesi için ödenek talep ediyoruz.
8- Haftada 30 saat birden fazla sinifa derse girmenin yaninda idari işleri de yaptığımız için ozluk haklarımızın düzeltilmesi haftalık 30 saat dışında idarecilikten aldığımız ek dersin 3 saatten 6 saate çıkarılmasını istiyoruz.

Eğitim sisteminin ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarana kadar çalışmaya devam edeceğiz. 

Bir köy öğretmeni.
Sadık UYGUN 
Müd.Yet.Öğrt.

kamuajans.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.