Musa Akkaş, “PROJE OKULLARI KİMİN, NEYİN PROJESİ?”

Musa Akkaş, “PROJE OKULLARI KİMİN, NEYİN PROJESİ?”

Genel Sekreter Musa Akkaş, Bolu Şubesi’nin istişare toplantısına katıldı. Programda Şube Başkanı Erhan Bayram ve şube yönetim kurulu üyeleri, okul, kurum ve ilçe temsilcileri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Genel Sekreter Musa Akkaş, Bolu Şubesi’nin istişare toplantısına katıldı. Programda Şube Başkanı Erhan Bayram ve şube yönetim kurulu üyeleri, okul, kurum ve ilçe temsilcileri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Programda bir konuşma yapan Akkaş, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenlerin haklarının baki kalması kaydıyla en kısa zamanda çıkarılmasını istedi. 3600 ek göstergenin verilen sözün üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen yerine getirilmediğini söyleyen Akkaş,  4 meslek grubunun yanı sıra tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesini, yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlandırılmasını istedi. Türkiye Kamu-Sen’in konuyla ilgili bir yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olduğunu bildiren Akkaş, “Umuyoruz ki; hem komisyon hem de genel kurul aşamasında iktidarı ve muhalefeti ile bütün parlamento bu tasarıya sahip çıkar” dedi.

Yönetici atamaları ile ilgili açıklama yapan Akkaş, 27 Eylül tarihinde 9 bini okul müdürü olmak üzere 20 bin yönetici sisteme girdiğini, bu süreçte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sayesinde mülakatlarda adaylara yazılı sınav puanı verildiğini söyledi. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanı Sayın Selçuk’un aynı tutumu proje okullarında sürdüremediğine dikkat çeken Akkaş, sendikamızın proje okulları ile ilgili yaptığı araştırmadan örnekler verdi.  Proje okullarına yapılan atamalarda 940 müdürün 829’unun bir sendikanın üyesi olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Akkaş, “Yönetici Atama Yönetmeliği’nde sınav puanı esası getirenler neden aynı başarıyı proje okullarında sağlayamadı?” diye sordu.

Proje okullarında yönetici atamalarının hiçbir kritere bağlı kalmadan yapılmasını eleştiren Akkaş, “Başarılı öğrencilerin okuduğu bu okullarda liyakat esasına göre değil de yandaşlık esasına göre atanmış yöneticilerin iş başında bulunması kabul edilemez bir durumdur” dedi. MEB taşra teşkilatının önemli bir çoğunluğunun çetelerin tahakkümü altında olduğunu bildiren Akkaş, çetelerin istediği kişilerin bu okullara yönetici olarak atanmasını sağlayabildiğini, buna bir an önce dur denilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin 15 Temmuz tecrübesine dikkat çeken Akkaş, devletin yönetenlerin bundan ders alması gerektiğini ifade etti. Akkaş, “Proje okulları neyin, kimin projesidir? Bu projenin sahibi MEB olmaktan çıkmıştır. Çünkü yerelde liyakat, kariyer yerine bir yere mensubiyete bakılarak yönetici atamaları yapılmıştır” diye konuştu.

Genel Sekreter Akkaş, toplantının ardından Bolu iline atanan sözleşmeli öğretmenlerle bir araya gelerek, yaşadıkları sorunları dinledi. Akkaş, sözleşmeli öğretmenlerin tayin hakkından yararlanamadığını ve bu nedenle ailelerin parçalandığını söyleyerek, MEB’in sorunu palyatif tedbirlerle değil, kalıcı olarak çözmesini istedi. Bunun yolunun tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinde ve atamaların sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılmasında olduğunu bildiren Akkaş, “Sözleşmeli köleliğe son verilmedikçe eğitimde verim ve kaliteyi sağlamazsınız” dedi.53

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum