Musa Akkaş ve  M. Yaşar Şahindoğan, İzmir Programına Katıldı

Musa Akkaş ve M. Yaşar Şahindoğan, İzmir Programına Katıldı

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, Türkiye Kamu Sen İzmir İl Binasının açılışı ve istişare toplantısı için Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ile birlikte İzmir’e çıkarma...

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, Türkiye Kamu Sen İzmir İl Binasının açılışı ve istişare toplantısı için Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ile birlikte İzmir’e çıkarma yaptı.

Genel Sekreter Musa Akkaş, Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube’nin Tire ilçesinde düzenlediği 2018-2019 ikinci dönem istişare toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir yaptı. Şube Başkanı Demir’in konuşmasının ardından Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş bir konuşma yaptı. Akkaş şunları kaydetti: “İzmir’e Türkiye Kamu Sen’in güçlü, dirençli sesiyle seslendik. Güçlüyüz, dirençliyiz, hak bildiğimiz yolda güçlenerek mücadelemize devam ediyoruz. Her türlü entrika ve ayak oyununa rağmen dimdik ayaktayız. Bizler kamu çalışanlarına onurlu bir yaşam vaat ettiğimiz için güçlüyüz. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıktığımız için güçlüyüz. ‘Çalışma barışı liyakatin ve kariyer ilkelerine bağlı kalındığında sağlanabilir’ dediğimiz ve bunun mücadelesini verdiğimiz için güçlüyüz. 2010 yılında KPSS hırsızı Fetöcüleri deşifre ettiğimiz için güçlüyüz. Eğitim çalışanları  bu mücadeleci yapıya inanarak üye oldukları  için Türk Eğitim Sen güçlenmiştir.”

Sarı sendikaları eleştiren Akkaş, “Bir tarafta gücünü iktidardan alan, devletin bütün gücünü kullanan ama kamu çalışanları adına faaliyette bulunmadığı halde yetkili olan sarı sendika, diğer tarafta her türlü entrikaya rağmen, güçlü bir yapıya sahip olan Türk Eğitim Sen bulunmaktadır. Bu durum tez konusu olarak ele alınmalıdır.” dedi.

Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Eğitim Sen’in 2002 yılında üye sayısı 125 bin 863 idi. 2018 yılında -şubelerimizin ve genel merkezimizin kongre yılı olmasına rağmen- üye sayımızı 201 bin 480’e yükselttik. 16 yılda 100 bin net üye yaptık. Malum sendika 2018 yılı mutabakat sayısına göre 37 ilde kayıp yaşamıştır. Öte yandan 32 üniversitede yetkili sendika olmayı başardık. ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi, İstanbul Teknik gibi üniversitelerde yetkili sendika olduk. Bu başarılara tüm teşkilatlarımızın payı vardır. Sendikamızı itibarlı hale getiren, kabul görmemizi sağlayan tüm yöneticilerimize, üyelerimize teşekkür ediyoruz.”

Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Eğitim Sen olarak ilkeli sendikacılık yapıyoruz. Kim bu ülkenin, kamu çalışanlarının lehine bir adım atarsa, ona destek oluyor, kim yanlış yaparsa, karşı   tepkimizi ortaya koyuyoruz. Sendikacılık adına doğru olan budur.”

Genel Sekreter Musa Akkaş, konuşmalarını gündemde yer alan öğretmen atamaları, yönetici atamaları, sözleşmeli öğretmenlik, 3600 ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak tamamladı.

231234567891011

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.