Musa Akkaş ve Mehmet Yaşar Şahindoğan, Bursa 3 No'lu Şube'nin Toplantısına Katıldı

Musa Akkaş ve Mehmet Yaşar Şahindoğan, Bursa 3 No'lu Şube'nin Toplantısına Katıldı

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 26.09.2021 tarihinde Bursa 3 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 26.09.2021 tarihinde Bursa 3 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Bursa 3 No’lu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu, Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, TÜRKAV Bursa Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Temsilcileri ve  İşyeri Temsilcileri katıldı. 

İstişare toplantısının açılışında konuşan Bursa 3 No’lu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu, şubenin çalışmaları ilgili bilgi verdi. 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri,  Bursa 3 No’lu Şube’nin Kongre Gündemi, eğitim çalışanlarının sorunları ve sendikamızın çözüm önerileri ile İLKSAN seçimleri gibi önemli başlıklar ele alındı.

Toplantıda birer konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan şunları söylediler: “Bilindiği gibi İLKSAN seçimlerinde önemli bir başarı elde edildi. 19 Haziran İlçe Temsilcileri seçimlerinde olduğu gibi İLKSAN İl Temsilciliği seçimlerinde de Türk Eğitim-Sen zafer kazanmıştır. Buna göre; TES:105, EBS:102, ES:9, TEÇ-SEN:2, Bağımsız:3 il temsilcisi çıkarmıştır. ‘İLKSAN’ı kapatacağız, boykot edeceğiz, değiştireceğiz’ diyenler yolda kaldı. İLKSAN üyeleri yalanlara itibar etmedi.       1996 yılından bu yana, çok iyi yönetilen İLKSAN’ı yalan ve karalama kampanyaları ile ele geçirmeleri mümkün olmamıştır. Eğim çalışanları Türk Eğitim-Sen’i destekleyerek, İLKSAN’da istikrara devam etmiştir. Türk Eğitim-Sen teşkilatları ne kadar ciddi sendikacılık yaptıklarını, eğitim çalışanlarının, ne kadar güvenini sağladıklarını bir kere daha malum çevrelere de göstermiştir. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak, tüm yöneticilerimize, üyelerimize, üyemiz olsun olmasın bize güvenen ve destek veren tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.               

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen toplu sözleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Akkaş ve Şahindoğan kamu çalışanlarının kazanımı için Türkiye Kamu-Sen’in talepleri ortaklaştırdığını belirttiler.  Genel Merkez Yöneticileri şunları söyledi: “Tüm toplu sözleşmelerde olduğu gibi Türkiye Kamu-Sen 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde de o masanın tüm imkânlarını sonuna kadar kullandı. Bilindiği gibi taleplerin ortaklaştırılması usulü Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemlerde de zaten uyguladığı bir yöntem idi. Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır teklifleri ortaklaştıralım çağrısı bu yıl ilk defa olumlu karşılık buldu. Çünkü kamu çalışanlarının yıllardır Hükümetin karşısında güçlü bir şekilde irade ortaya konulmasına yönelik bir talebi vardı.   Nitekim gelinen noktada ortak taleplerimiz olan 51 madde, kamu çalışanlarının tamamının rızası ve mutabakatı ile vücut bulmuş olan beklentilerdi. Gelinen süreçte ortak hareket etmenin önemi bazı kazanımlar noktasında görülmüştür. Geride bırakılan 5. Dönem toplu sözleşme ile mukayese edildiği zaman 6. dönem toplu sözleşme daha verimli geçmiştir. Türkiye Kamu-Sen hem kamuoyu ile hem de üyeleri ile süreci şeffaf şekilde paylaştı. Ancak gerekli yerde de Türkiye Kamu-Sen olarak kırmızı çizgimizi ortaya koyduk. Memur-Sen ile taleplerimizi ortak olsa dahi konfederasyon olarak toplu sözleşme masasında imza atılırken yer almadık. Çünkü; vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesi, yüzdelik zam oranlarının artırılması, refah payı verilmesi, sözleşmelerinin kadroya geçmesi, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların Genel İdari Hizmetler sınıfı kadrosuna  alınması taleplerimiz gerçekleşmediği için o masada olmadık.”

Türk Eğitim-Sen’in her yıl üye sayısını artırdığına dikkat çeken Akkaş ve Şahindoğan “Eğitim hizmet kolunda da üye artıran tek sendika Türk Eğitim-Sen’dir.  Türk Eğitim-Sen teşkilatı sahaya inmiş ve 12 bin 613 yeni üye kaydı yapmıştır. Bu çok önemli bir başarıdır.” dedi.

PCR testinin uygulanabilir olmadığını kaydeden Akkaş ve Şahindoğan bu uygulamaya acil bir çözüm getirilmesi gerektiğini kaydettiler. Akkaş ve Şahindoğan: “ Zorunlu PCR testi uygulaması yeniden gözden geçirilmelidir. Bakınız, test yaptırmak için eğitim çalışanları kuyruklarda bekliyor covidli hastalar ile birlikte sıra beklemektedir.  Buna bir çözüm bulunmalıdır. Tabi ki, eğitime devam ettiğimiz bu dönemde öğrencilerimizin sağlığını tehlikeye atmamak için gerekli tedbirler alınmalıdır.” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.