MÜSİAD Usa New York Şubesini Törenle Açtı

MÜSİAD Usa New York Şubesini Törenle Açtı

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) New York şubesini görkemli bir törenle açtı.

MÜSİAD USA, aynı gün New York ve civarındaki restoran ve gıda firmalarını bir konferansta buluşturdu. MÜSİAG Genel Başkanı Nail Olpak, Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı ve N. Alper Esen, MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, Genel Sekreter İbrahim Uyar, yönetim kurulu üyeleri Levent Ali Yıldız, Ömer Er, Çetin Güzel, Muharrem Atalan, Mustafa Albayrak ve iş dünyasından 200'e yakın kalabalık bir heyetin katıldığı açılış töreninden sonra konuşan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, işadamları örgütlerinin ABD'de etkin olarak çoğalmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. MÜSİAD faaliyetlerinden ve iş geliştirmek adına yaptıklarını anlatan Genel Başkan Nail Olpak da, “Üyeleri ile birlikte yüzbinlerce kilometre yol yaptıklarını ve Türk girişimcisinin sesini dünyanın her yerinde duyurmak için çaba harcadıklarını” söyledi.

Konuşmasında Türkiye'nin ABD ile olan ticaretinin düşüklüğüne dikkat çeken MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, “Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda ihracatı 500 milyar dolar seviyesine çıkarmak için daha çok çalışacaklarını” söyledi. ABD'nin gıda ithalatının 128 milyar dolar civarında olduğunu ve bunun neredeyse Türkiye ihracatına denk geldiğini kaydeden Tuncer, Türkiye'nin gıda ihracatının ABD'nin gıda ithalatı içindeki payının sadece binde 4 olduğunu vurguladı. Toplantıda role model olarak tanıtılan First Republic Bank VicePresident görevinde bulunan Gaye Erkan da kariyer serüvenini anlatan bir konuşma yaptı. 


Törende New York'un en beğenilen Türk restoranı anket sonuçları da açıklandı. Ankete katılanların yüzde 23'ünün oyunu alan Turkish Kitchen birinci seçildi. TurkishKitchen'a ödülünü MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak verdi. Oylamada Şip Şak ikinci, Ali Baba Restaurant üçüncü seçildi.

Ayrıca MÜSİAD USA'a yeni üye olanlara rozetleri de takıldı. Restoran oturumda konuşan New York HospitalityAlliance Direktörü Andrew Rigie, restoran danışmanı corporate şef Ahmet Mithat Gülal, İstanbul Restaurant'ın sahibi Rıza Ataş ve TOA ConsultingCOO'su Cüneyt Gürkan restoran sektöründeki trendler ve fırsatlarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. New York Ticaret Ataşesi Mustafa Yurdupak ve VintageFood ortaklarından Musa Çelik etnik gıda sektöründeki gelişmelerle ilgili bilgi verdiler.

Törende MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın'a Türkiye'de kendi adına diktikleri fidanın sertifikasını verdi. Tören sponsorlara verilen plaketler ve toplu resim seromonisiyle sona erdi. MÜSİAD USA'nın açılış töreninde New York ve civarındaki Türk iş dünyası da bir araya geldi.

Törene Başkonsolos yardımcısı Reyhan Özgür, ekonomi ataşeleri Necati Önder Oruç, Mehmet Ak, Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Mollaoğlu, TACCI Başkanı Ali Koçak, THY Kuzey Amerika Genel Müdürü İhsan Baytan, VintageFood'un ortaklarından Levent Demirgil, Güllüoğlu'nun sahibi Ercan Karabeyoğlu, Ali Baba Restaurant'ın sahibi Alirıza Doğan, Şip Şak Restaurant'ın sahibi Orhan Yeğen, Taşkın Bakery'nin sahibi Kadir Taşkın, Pierre Loti Wine Bar ortaklarından Orhan Çakır, AntiqueGarageRestaurant'ın sahibi Utku Cinel, Liman Restaurant'ın sahibi Yusuf Başusta, TurkishDepotCorp. sahibi Muhittin Bağrıyanık, SaharaRestaurant'ın sahibi Muhammed Akat, Brooklyn'deki Roka Cafe'nin ortaklarından Kemal Birtek, CPD Holding’in ABD Kuzey Doğu Eyaletler Müdürü Şevket Kayabaş, Derya Staffing'in sahibi Derya Taşkın, ImtrexInc'in sahibi Tolga Sağıroğlu, ImperialBag&Paper şirketinin sahibi Bilgehan Parlak, PashaWholesale'in sahibi Osman Nuri Kır, OgmenLawFirm sahibi Ayhan Öğmen, restoran danışmanı Bahri Karaaslan, ATCOM eski başkanı Prof İhsan Işık, PR firması FinnPartners ortaklarından Morris Silver, PR şirketi M. Silver'in yöneticisi Haldun Dinççetin, finans yöneticileri Altan Ergün ve Alper Ergün, seyahat acentası sahibi Mine Anlar, DHL Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye sorumlusu Ahmet Bodur, HerrickFeinstein hukuk firmasından Janset Batıbay, Sole GranoLLC'den Harun Ekici, TurkonAmerica'dan Serdar Ektik, Lazzoni Mobilya'dan Alper Güler, Avukat Ozan Yaltı, Akut USA'den Barış Öztürk gibi pek çok isim katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.