Müsteşar ve akademisyenler bakan olacak

Müsteşar ve akademisyenler bakan olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun en kısa zamanda bakanlık teklifi götüreceği isimler arasında halihazırda görev yapan müsteşarlar ve akademisyenler de yer alıyor.

Hakkı KURBAN / ANKARA

Anayasa'daki yetkilerini kullanarak "seçimlerin yenilenmesi" kararını alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "geçici Bakanlar Kurulu"nu kurmak üzere AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirdi.

Tek tek davette bulundu

Kurulacak hükümette AK Parti'den 11, CHP'den 5, MHP ve HDP'den 3'er isim yer alabilecek. Davutoğlu, belirlediği isimlerden başlayarak tek tek "geçici Bakanlar Kurulu"nda yer almasını istediği milletvekillerine davette bulundu. Eğer CHP ve MHP'liler bu daveti geri çevirirse, ilgili bakanlıkların müsteşarlıkları, STK temsilcileri, akademisyenler veya akil insanlar arasından atama yapılması gündeme gelecek.

İşte kulislerdeki isimler

Kulislerde, teklif götürülen isimler arasında, Akil İnsanlar Heyeti'nde de görev yapan HDP'li Mithat Sancar ile geçmişte CHP'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten HDP Milletvekili Celal Doğan'ın da bulunduğu konuşuluyor. Kabinenin AK Parti'ye düşen kısmında da fazla değişiklik yapmayacağı ifade ediliyor. Özellikle ekonomideki dengelerin korunabilmesi için, Mehmet Şimşek ve Ali Babacan'lı ekonomi yönetiminin işbaşında kalmasının planlandığı kaydediliyor.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.