Necdet Özel emekli mi oluyor Başbakan açıkladı

Necdet Özel emekli mi oluyor Başbakan açıkladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık sorunları nedeniyle 15 gün rapor almasıyla gündeme gelen 'emeklilik' iddialarına, Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklık getirdi.

Sağlık sorunları nedeniyle 15 gün raporaldığı açıklanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in emekliye ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil" diye açıklama yaptı.

"MORALİ,SAĞLIĞI YERİNDE"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Başbakan Davutoğlu, Özel'in emekli olacağına ilişkin iddiaları yalanlayarak, "Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'le son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Genelkurmay Başkanımız hem demokratik kurallara riayet eden hem de TSK'nın profesyonel kabiliyetini demokratik sistem içinde geliştirmeye özen gösteren bir komutanımız. 8 aydır Başbakan olarak, ondan önce Dışişleri Bakanı olarak beraberdik. Hiçbir zaman TSK'nın demokratik sistem içindeki yerini tartışmaya açacak davranış içinde olmadı. Ve bu 4 yıl içinde taşlar bir anlamda yerine oturdu. MGK'daki oturma düzeninden birçok diğer alanlarda hep siyasi iradeyle ve demokratik kültür içinde son derece tutarlı bir çizgi takip etmiştir. Perşembe günü haftalık olağan görüşmemizde rahatsız olduğunu, hastaneye kaldırılması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü mitingden döndükten sonra Sare Hanım ile birlikte evine ziyarete gittik. Sohbet ettik, epeydir de planladığımız şeydi. Hastanede çok başarılı bir operasyon geçirdi. İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil."dedi.

genelkurmay.20150511092721.jpg 
YERİNE KİM BAKACAK?

Cumartesi günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık gerekçeleriyle 15 gün rapor alarak izne ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Özel'in hastalığı hakkında bir bilgi verilmedi. 15 gün boyunca Özel'e, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek.

Başbakan Davutoğlu'nun perşembe akşamı da seçim çalışmalarından sonra Özel'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu, Özel'in 15 gün sonra görevine döneceği belirtilmişti.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İstanbul'da, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın "50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri" adıyla düzenlenen etkinliğine katılması akabinde Orgeneral Özel'i telefonla aradı.

SURİYE TARTIŞMALARI YAŞANIRKEN

Suriye'ye operasyon iddialarının konuşulduğu bir dönemde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Karargahı'na gitmediğinin ortaya çıkması başkentte bir anda hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

STRESE BAĞLI OLARAK GÖZÜNDEKİ ZONA YÜZÜNDEN TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Özel'in rahatsızlığından dolayı İstanbul'daki Savunma Fuarı İDEF'e de gitmeyi düşünmediği ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fuara gitmesi üzerine son anda İDEF'e katıldığı öğrenildi. Orgeneral Özel geçen yıl Temmuz ayında da strese bağlı olarak gözündeki zona nedeniyle bir süre GATA'da tedavi görmüştü.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.