Nerede oy kullanacağım? / Tıkla öğren

Nerede oy kullanacağım? / Tıkla öğren

Yüksek Seçim Kurulu açıkladı! Oyunuzu nerede kullanacağınızı öğrenin.

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım 2015 pazar günü gerçekleşecek olan Genel Seçim'de vatandaşların nerede oy kullanacaklarını açıkladı.

 

Nerede oy kullanacağınız adresi öğrenmek isteyenler YSK'nın resmi sitesine giderek öğrenebilirler.

 

Seçmen Bilgi Sistemi sayesinde internet üzerinden öğrenilebilen sandık yerleri Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından açıklandı. Milletvekili seçimleri için 1 Kasım 2015 pazar günü sandık başına gidecek olan vatandaşlar, YSK'nın internet adresinden hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenmeye başladı.

 

 

 

Nerede oy kullanacağım?

Oy kullanacak olan vatandaşlar, YSK'nın "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp "adresinden oy kullanacağı sandığı öğrenebiliyor.

 

 

Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için web sitesinde istenen "Nüfusa kayıtlı olduğu il", "TC Kimlik Numarası", "Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli olacak.

 

 

Ayrıca YSK artık Çağrı Merkezi ile de seçmene sandıkla ilgili merak ettiği tüm konularda yardım edecek. İşte yurt içinde ve yurt dışında yaşayan seçmenlere yönelik olarak oluşturulan 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezi numarası: "444 99 75"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.