Normlar güncellenmeden, norm fazlası ataması yapılmasın

Normlar güncellenmeden, norm fazlası ataması yapılmasın

Sendikamıza bir kısım Valiliklerin norm kadroların güncellenmesini beklemeden norm kadro fazlası öğretmen atama duyurularına çıktığı yönünde bilgiler gelmektedir.

Sendikamıza bir kısım Valiliklerin norm kadroların güncellenmesini beklemeden norm kadro fazlası öğretmen atama duyurularına çıktığı yönünde bilgiler gelmektedir. Norm kadrolar güncellemeden yapılacak olan bu atamalar da kamu yararı bulunmamaktadır.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan  yapılan açıklamaya göre 2018-2019 öğretim yılında okullar ve eğitim kurumları tarafından norm kadro güncelleme işlemleri  15.10.2018–17.10.2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca norm kadrolar onaylanarak okul ve kurumların güncel norm kadroları belirlenmiş olacaktır.

Norm kadrolar güncellenmeden öğretmen atamaları yapılmamalıdır. Şöyle ki, şu an okulunda norm kadro fazlası olan bir öğretmenin, norm fazlası atamalarında isteğe bağlı veya resen görev yeri değişmemiş olsaydı, norm kadro güncelleme işlemlerinden sonra norm kadroya dahil olma ihtimali bulunmaktadır. Veya isteğe bağlı-resen görev yeri değişen norm kadro fazlası öğretmenin gittiği okulda norm kadro güncelleme işlemlerinden sonra kendisinin ya da bir başka öğretmenin norm kadro fazlası olmasına neden olunacaktır. Norm kadroların güncellenmesine müteakip ise fazlalık durumuna düşen öğretmenlerin atamasının yapılması yerinde bir uygulama olacaktır

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazarak norm kadro güncelleme işlemleri yapılmadan, norm kadro fazlası yer değiştirme duyurusuna çıkan Valiliklerin uyarılarak duyuru ve atama işlemlerinin ivedilikle iptal edilmesi, norm kadro fazlası öğretmen atamalarının norm kadroların güncellenmesine müteakip yapılması gerektiği konusunda Valiliklerin uyarılmasını talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.