Numan Kurtulmuş, Genç-Memur-Sen'in Programında Konuştu

Numan Kurtulmuş, Genç-Memur-Sen'in Programında Konuştu

Genç Memur-Sen ve Akademik Düşünce Medeniyet Topluluğu (ADEM), üniversite komisyonu üyeleri tarafından organize edilen “Bugünün ihyasından Yarının İnşasına” programı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla devam etti.

“Bugünün İhyasından, Yarının İnşasına” programında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bu toplantıyla Genç Memur-Sen olarak, daha yeni ve adaletli bir medeniyet için taş koydunuz. Yarın başka bir toplantı yaptığınız zaman, o taşın üzerine yeni bir taş koyacaksınız. Kimimiz taş koyacak, kimimiz tuğla koyacak, kimimiz ise çimento koyacak. Bu büyük medeniyeti hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 

kurtulmusadem2Genç Memur-Sen ve Akademik Düşünce Medeniyet Topluluğu (ADEM), üniversite komisyonu üyeleri tarafından organize edilen “Bugünün ihyasından Yarının İnşasına” programı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla devam etti. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Müşaviri Selim Cerrah ve Sosyal Medya Uzmanı İbrahim Yörük de sunum gerçekleştirdi.kurtulmusadem9kurtulmusadem1Paradigmayı Değiştirmeden Adaletsizliği Bitiremeyiz
Adaletsiz bir küresel sistemin dünyaya hakim olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, insanlık tarihi boyunca belki bilginin en fazla üretildiği çağdayız. Şeylerin, yani eşyanın en fazla üretildiği dönemdeyiz. İnsanoğlunun bütün ihtiyaçları önünde. Bu imkanlardan bahsettiğimiz dönemde aynı zamanda, insanlığın tarihinde görülmemiş büyük sıkıntılarla da karşı karşıyayız. Savaşlarla, işgallerle, göç sorunlarıyla karşı karşıyayız. Dünyada 45.5 milyon insan göçmen vaziyette. Kendi evinden ayrılmış vaziyette. Ayrıca iç savaşlar, göçler, vekalet savaşları, bizim de içinde bulunduğumuz coğrafyada olmak üzere dünyanın her yerinde sürüyor” ifadelerini kullandı.kurtulmusadem5“Büyük bir gelir adaletsizliği içerisinde yaşıyoruz” diyen Numan Kurtulmuş, “Dünya nüfusunun yüzde 0.7’si, dünyadaki servetin, yüzde 44’üne sahip. Dünya nüfusunun yüzde 70’i ise, dünyadaki servetin, sadece yüzde 3’üne sahip. Böyle bir dünya, yaşanabilir bir dünya değildir. Son 3 asıdır dünyaya, modern Batı kültürü hâkimdir. Günümüzde ortaya çıkan adaletsizlik tablosu Batı etkisinin sonucudur. Afrika ve Asya’nın sömürülmesi modern bir düşüncenin ürünüdür. İnsanlar arasında bu kadar fazla farklılıkların ortaya çıkması modern paradigmanın bir sonucudur. Bu paradigmayı kökten değiştirmeden, bu sorunu çözemeyiz. Dünyayı böyle okuduğumuz vakit, iman, irfan, fikir ve aksiyon bizim için çok daha önemli hale gelecektir” dedi.

Adaletli Bir Medeniyet İçin Gayret Gösteriyoruz
Konuşmasında Türkiye’de 19.asrın başında cereyan eden Batılılaşma, hareketinin esasında yanlış anlaşıldığını vurgulayan Kurtulmuş, “Modernleşme, Batılılaşma gibi kavramlar, aslında çok yanlış bir şekilde anlatıldı ve anlaşıldı. Modernleşmenin, felsefesi anlaşılamadı. Türk modernleşmesi, yanlış temeller üzerinde yükseldi. 28 Şubat’taki ‘başörtüsü yasağı’ da ‘fötr şapka zorunluluğu’ da bu yanlış anlamanın bir eseridir” şeklinde konuştu.kurtulmusadem6Kurtulmuş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şimdi ise yeni ve adaletli bir medeniyet için bizler gayret gösteriyoruz. Memur-Sen bunun için var, Genç Memur-Sen bunun için var. Bizler bunun için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Gazeteci arkadaşlar bunun için çalışıyorlar, sanatçılar, yazarlar, mimarlar, yeni bir medeniyet için çaba sarf ediyorlar.”

İlim Kutsaldır
Konuşmasında ilimin önemini gençlere anlatan Kurtulmuş, ilmin çeşitli tasniflerinin olduğunu belirterek, “İlim, bizim medeniyetimizce çok kutsaldır. ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ anlayışını benimsiyoruz çünkü. İlim önemli olduğu kadar, tek başına yeterli de değildir. İlim, irfanla birleşmeli, ve halka halka yayılmalıdır. İrfan, insanın kendisini bilmesidir. Her bilgeden sonra insanın, bilgisizliğini idrak edebilmesidir. Batı ve İslam dünyası arasında ilmin konumlandırılması açısından da büyük farklılıklar vardır. Modern dünyada, ilim, sizlere statü kazandırır. Doktora teziyle doktor olursunuz. Bizde ise, her ilave bilgi, bize ilave bir sorumluluk kazandırır. Bizleri yükümlü kılar” diye konuştu.kurtulmusadem7
Yeni Medeniyet İçin Aksiyon Ortaya Koyacak Olan Siz Gençlersiniz
Bu tür çalışmaları gördükçe ümitlendiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Köprünün altından çok sular geçti. Yasakçı zihniyetlerin olduğu Türkiye’den, her şeylerin konuşulabildiği, tartışılabildiği bir zemine geldik. Dünyada artık, mevcut medeniyetin değerleri ile adaletli bir düzenin kurulamayacağını herkes biliyor. Yeni medeniyet için aksiyon ortaya koyabilecek olanlar siz gençlersiniz. Allah kuvvetinizi artırsın.”kurtulmusadem8
Kurtulmuş’tan Gençlere Öneriler
Gençlere önerilerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bolca kitap okuyun. Müzakerelerde bulunun. Okuma yönleriniz iyi tahlil ederek, belli başlı konulara daha fazla dikkat gösterin. Mutlaka yüksek teknolojileri iyi kullanın. Biri Doğu, biri Batı olmak üzere 2 dil öğrenin. Dost kazanın, arkadaşlarınızı kazanın. Kısacası insan biriktirin” ifadelerini kullandı.kurtulmusadem3kurtulmusadem4“Bu toplantıyla Genç Memur-Sen olarak, daha yeni ve adaletli bir medeniyet için bir taş koydunuz” diyen Kurtulmuş, “Yarın başka bir toplantı yaptığınız zaman, o taşın üzerine yine bir taş koyacaksınız. Kimimiz taş koyacak, kimimiz tuğla koyacak, kimimiz ise çimento koyacak. Bu medeniyeti hep birlikte inşa edeceğiz. Allah adımlarımızı sağlamlaştırsın” ifadelerini kullandı.
CAKİRCİÇakırcı: Medeniyet Kavramına Yoğunlaşmalıyız
Daha sonra, “Medeniyet Mefkuremizden, Atiye Gençlik Tahayyülümüz” konulu bir sunum gerçekleştiren Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Medeniyet kavramına yoğunlaşmalıyız. İlk medeniyetimizin öncüleri, daima adaletli bir medeniyetin kurucusu ve taşıyıcısı olmuşlardır. Peygamber Efendimizin dönemi de, Endülüs, Selçuklu, Osmanlı dönemi de böyle dönemlerdir. Yesrib’i Medine yapan, medeniyet inşa tasavvurudur” şeklinde konuştu.

yorukYörük: Sosyal Medya Ağları, Bir Çok Yeniliği de Beraberinde Getirdi
Programın devamında, Sosyal Medya Uzmanı İbrahim Yörük gençlere, sosyal medyanın etkili kullanımına yönelik sunum gerçekleştirdi. Sosyal medyanın, örgütlü ve bilinçli şekilde kullanımının son derece mühim olduğunu hatırlatan Yörük, “Sosyal medya ağlarıyla birçok yenilik de beraberinde geldi. Artık gündeme dair olan konularla daha fazla ilgiliyiz. Sosyal medyayı en iyi şekilde kullanarak amaçlarımız doğrusunda yönetebilmeliyiz” diye konuştu.

CERRAHCerrah: Günlük Muhasebe Yapmamız Gerekiyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Müşaviri Selim Cerrah ise, “Kur’an’da Gençlik Kavramı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim’de genç tanımını yapan Cerrah, asrı- saadetten örnekler sundu. Cerrah, Allah, kitap ve peygamber efendimiz ile olan ilişkilerimizin günlük muhasebesinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.