Numan Kurtulmuş'tan İmam Hatip çıkışı

Numan Kurtulmuş'tan İmam Hatip çıkışı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP'nin İmam Hatip Okulları ile ilgili verdiği demece sert tepki gösterdi...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Şimdi CHP 'imam hatip okullarını kapatmayacağız' diye demeç vermiş. Geçti o devirler, Üsküdar'da akşam oldu. İmam hatip okullarını artık kapatamayacaksınız, hiç kimse kapatamayacak" mesajını verdi.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Halil Efendi Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kurtulmuş, "eski Türkiye"de devletin, "kendi milletini adam etme, terbiye etme" uğraşı içinde olduğunu ifade etti.

Yeni Türkiye ile birlikte artık devlet ile millet kaynaşmasının sağlandığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"28 Şubat'ta milletin kıyafetine karıştılar. Çünkü onların kurgularında, onların zihinlerinde 'başörtülüden öğretmen olmaz, doktor olmaz, mühendis olmaz, milletvekili olamaz'dı. Fakat millette bu zihniyet değişimi başladıkça gördük ki başörtülüden milletvekili de oluyor, öğretmen de oluyor, doktor da oluyor.

Onların zihniyetinde imam hatip okullarının kapatılması gerekiyordu. Şimdi CHP 'imam hatip okullarını kapatmayacağız' diye demeç vermiş. Geçti o devirler, Üsküdar'da akşam oldu. İmam hatip okullarını artık kapatamayacaksınız, hiç kimse kapatamayacak. İmam hatip okullarının kapısına kilit vuran 'bunları ıslah ediyoruz' diye kapatan CHP zihniyeti değil miydi? Şimdi isteseniz de yapamazsınız. Çünkü bu millet artık sizin ne olduğunuzu biliyor. Size asla iktidar yüzü göstermeyecek, sizi asla iktidara getirmeyecek."

Kurtulmuş, toplantıda muhtarlardan yeni Türkiye yolunda kendilerine destek olmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.