Öğretmen Ataması Mülakatlarında Son Durum

Öğretmen Ataması Mülakatlarında Son Durum

2023 KPSS puanıyla atama bekleyen öğretmen adaylarının mülakatın kalkması için yaptıkları çağrılar cevap buldu mu? Mülakat kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen öğretmen atamaları bu yıl hala yapılmadı. 2023 KPSS puanıyla atama bekleyen öğretmenlerimiz mülakatın kalkması yönündeki ısrarlarına devam ediyor. Konuyla ilgili seslerini duyurmak isteyen öğretmenler bunun için toplanıyor.

18 KASIM'DA TOPLANIYORLAR

Mülakatın kalkması ve kontenjanların artması için taleplerini sürdüren öğretmenler Ankara Ulus Meydanı’nda toplanacak. 18 Kasım cumartesi olması planlanan bu buluşma 13.00’da başlayacak. Farklı şehirlerden de yoğun katılımın olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Seçim tarihinden önce ‘kamuya personel alımlarında mülakatı kaldıracağız’ açıklamasını yapmıştı. Sonrasında ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakatla ilgili düzenlemelerin olduğu, mülakat süresinin 45 dakika olacağı ve sürecin kayda alınacağı, bu sürede anlatılacak konunun rastgele seçileceği açıklamalarında bulundu. Toplanmanın bir diğer amacı ise kontenjanların artması yönünde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.