Öğretmen Kıyafetleri "Kamyon Şoförüne" Benzetilince...

Öğretmen Kıyafetleri "Kamyon Şoförüne" Benzetilince...

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi, İyi Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan'a tepki gösterdi. Erkan'ın öğretmenlerin kıyafetleriyle kamyon şoförüne benzediğini söyleyen açıklamasına şu ifadelerle tepki gösterildi.

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi İyi Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan'a tepki gösterdi. Erkan'ın öğretmenlerin kıyafetleriyle kamyon şoförüne benzediğini söyleyen açıklamasına şu ifadelerle tepki gösterildi.

İTİBAR KABUKTA DEĞİL ÖZ’DEDİR.
bed asla necabet mi verir hiç üniforma,
zerdüz palan vursan eşşek yine eşektir.
                                        ZİYA PAŞA

Bugün yerel bir gazetede, bir partinin ilçe başkanı olduğunu öğrendiğimiz bir şahsın talihsiz bir  açıklamasını okuduk ve üzüldük. Sonradan açıklamanın sosyal medya hesabından yapılmış olduğunu öğrendik.  Öte yandan meslektaşlarımızı rencide eden bu açıklamanın daha feci tarafı da alnının akıyla rızkını kazanan kamyon şoförü kardeşlerimizi  daha fazla rencide etmiştir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; evine alın teriyle helal ekmek götüren kamyon şoföründen musluk tamircisine; maden işçisinden marangoza, doktorundan mühendisine kadar her tür meşru meslek mensubu ile adımızın anılması bizi üzmez; aksine emeğin ve alın terinin savunucusu olan bir sendikanın mensubu olarak gururlandırır. Bizler biliriz ki itibar kıyafetle, dış görünüşle, kaporta ile olmaz. İşi gücü kabuk olanın özü anlamaya imkânı, zamanı ve yeteneği yoktur. Dolayısıyla kast sisteminin benzeri bir düşünceye sahip olduğunu düşündüğümüz muteber(!)in bu hususu anlayamayacağı verdiği örnekte de net şekilde görülmektedir. Bu minvalde, öğretmenlerimiz; akabinde de kamyon şoförleri nerede, ne zaman, ne şekilde giyineceklerini bu muteberden öğrenecek değillerdir. 1980 darbe ürünü olan bir yönetmeliğin uygulanmasından kim ne menfaat elde ediyor ki savunur bu hali? Aklımıza zaman zaman medyada gördüğümüz eski Türkiye özlemi taşıyan Mine Kırıkkanat, Serra Yılmaz ve Ömer Faruk Eminağaoğlu gibi kişiler geldi. Açıkçası şahıs ve meslektaşlarımız ve kamyoncu kardeşlerimiz adına üzüldük.

Son yıllarda serbest kıyafetle derse giren öğretmenlerimiz ve eğitime yön veren idarecilerimizin katkısıyla Trabzon eğitimi-öğretimi, yükselişe geçmiş ve tüm Türkiye’de takdir edilir duruma gelmiştir. Kamyoncular da, mühendisler de, çöpçülerde bu ülkenin saygın ve itibarlı bireyleridir ve kıyafetle, görünüşle değil yaptıkları işle, ülkemiz için harcadıkları emekle değerlidirler. İnsan olarak değerlidirler. Bizim de baş tacımızdırlar. Yok kızmayın ama demenin bir faydası ve etik tarafı da yoktur.

Antidemokratik kılık kıyafet yönetmeliği tarihin çöp sepetine atılıncaya kadar öğretmenler olarak sivil itaatsizlik eylemine devam edeceğiz. Biz pantolonun kumaşı, kazağın yakası, ayakkabının topuk boyu, ense tıraşı ve bıyıkla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik bir dayatmayı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Paylaşımda bulunan zattan eğitimin lokomotifi öğretmenlerimizi motive edici bir hal, tavır, davranış beklemiyoruz ancak kamyoncu kardeşlerimizden okkalı bir özür dilemesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim için ise gölge etmesin, başka ihsan istemiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet KARA
Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum