Öğretmene 3600 ek gösterge 15 Ocak 2023'te!

Öğretmene 3600 ek gösterge 15 Ocak 2023'te!

Meclis’in mesaisi başlıyor TBMM Genel Kurulu, 20 Ocak’ta verdiği aradan sonra 1 Şubat Salı günü toplanacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin düzenleme Genel Kurul’un gündeminde olacak.

TBMM Genel Kurulu, 20 Ocak’ta verdiği aradan sonra 1 Şubat Salı günü toplanacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin düzenleme Genel Kurul’un gündeminde olacak.

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre; Meclis’te yoğun mesai 1 haftalık aranın ardından devam edecek. Binlerce eğitimciyi ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif Genel Kurul’un gündemine gelecek.

ÖĞRETMENLERE 4 GRUPTA SINIFLANDIRMA

Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek ve 4 grupta sınıflandırılacak. Aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kadroları ile görev ve sorumluluklar netleştirilecek.

10 YILLIK ÖĞRETMENE MAAŞ ARTIŞI

10 yıl kıdemi olan ve sınavı başarıyla geçen uzman öğretmenlerin maaşlarında bin lira artış olacak. 10 yıllık uzman öğretmenler, başöğretmen unvanı alabilecek.

---* Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye yükseltilecek.

ÖĞRETMENE 3600 EK GÖSTERGE 2023'TE

---*Birinci dereceli kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e çıkarılacak. Bu madde, 15 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

ADALET BAKANLIĞI DEĞİŞİMİ İÇİN MECLİS'TE SEÇİM

Abdulhamit Gül’ün görevden af talebinin kabul edilmesiyle birlikte Adalet Bakanlığı’na atanan Bekir Bozdağ, Genel Kurul’da yemin edecek. Böylece Bekir Bozdağ’ın milletvekilliği de düşmüş olacak. Meclis’te Anayasa Komisyonu başkanlığını yürüten Bozdağ’ın yerine komisyon başkanlığı için seçim yapılması da bekleniyor.

DOKUNULMAZLIK DOSYASI

Yeni haftada HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin süreç de işleyecek. Teröristle fotoğrafları çıkan Güzel hakkındaki fezlekeyi inceleyen Hazırlık Komisyonu, hafta başında HDP’li vekilin sözlü savunmasını almak üzere toplanacak. Semra Güzel’in, yüz yüze savunmanın yanı sıra bir milletvekiline de savunma yaptırma hakkı bulunuyor. Savunmanın ardından hazırlanacak rapor Karma Komisyon’a sunulacak.

Bu hafta ayrıca, Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu raporunun da Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor. TBMM KİT Komisyonu denetimlerini sürdürecek. Komisyonda salı günü Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ, çarşamba günü ise Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’nin hesapları incelenecek. Bu arada TBMM’de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum