Öğretmene Başarı Belgesi İçin 49 Kriter

Öğretmene Başarı Belgesi İçin 49 Kriter

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hazırlamış olduğu bir proje ile öğretmenlere başarı belgelerini kafalarda hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde, somut ölçülebilir ve objektif 49 kritere göre vermekte.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hazırlamış olduğu bir proje ile öğretmenlere başarı belgelerini 49 kritere göre verecek.

Öğretmenler başarı belgelerinin verildiğini çoğu zaman ya başka birinden konuşma arasında ya da bir öğretmenin sosyal medya hesabından almış olduğu başarı belgesini paylaştığı zaman haberi oluyor. Bu durum ise akıllara başarı belgelerinin belirli kişilere veya  belirli bir kesime yakın olan torpilli kişilere başarı belgelerinin verildiği kanısını da beraberinde getiriyor doğal olarak.

Bu duruma çözüm getiren Kadıköy Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, beraber hazırladıkları proje kapsamında 49 kritere göre öğretmenlere başarı belgeleri vermekte.

“Kurumların başarılı olması; kurum amirlerinin kendi çalışanlarına, kişisel yeteneklerini sergileyecekleri çalışma iklimini sağlamaları ile mümkündür. Olumlu çalışma ortamı onların kariyer gelişimlerine yardımcı olacaktır.” diyen Kadıköy Kaymakam Dr. Mustafa ÖZARSLAN “Çalışanın enerjisini yaptıkları işe yansıtmasını sağlamak, gerektiğinde onu motive etmek ve ödüllendirmektir. Milli Eğitim Çalışanlarını Ödüllendirme Kriterlerini, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin önerilerini de dikkate alarak belirledik. Eğitim ve öğretimde fiziki açıdan yeni binalara, dersliklere, en modern ders araç gereçlerine sahip olunsa da asıl olan öğretmenlerin idealistliğidir, öğretmenlerin kendilerini mesleklerine adanmışlıklarıdır, öğretmenlerin coşkusudur ve öğretmenlik aşkıdır. Öğretmenler ve okul yöneticilerin de bu aşkı, bu yangını başlatacak küçük kıvılcımlardan bir tanesinin de ödüllendirmeler olduğuna inanıyoruz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Kriterlere göre, 10 puan alan öğretmen veya okul idarecisi başarı belgesini alabilmektedir. Kriterlere baktığımızda da her bir kriterin değeri olarak farklı sayı değerleri verilmiş olup öğretmenlerin çalışmalarına göre puan almasını ve sonucunda başarı belgesini almaya hak kazanmaları öngörülmektedir.

"Kadıköy Eğitim Çalışanları Performans ve Ödül Değerlendirme Kriterleri" kitapçığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

/meb_iys_dosyalar/2018_03/02125938_SON-KI775TAPC807IK-FI775NAL.pdf

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum