Öğretmene Verilen Sendikal Eylem Cezası AYM'den Döndü!
Çocukların Eğitim ve Yaşam Hakkı İçin Nöbet Eylemine Katılan Üye ve Yöneticilerimize Verilen Disiplin Cezasına, AYM Hak İhlali Kararı Verdi
Diyarbakır Şubelerimizin organizasyonunda gerçekleşen “çocuklarımızın eğitim ve yaşam hakkı” konulu nöbet tutma eylemine katılan üyelerimize verilen disiplin cezalarının, mahkeme safhasında kesinleşmesi üzerine, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, Selahattin Alp ve Diğerleri (2021/36551) Kararı ile Başvurucu Öğretmenlerin başvuruya konu demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun olmayan müdahale nedeniyle Anayasa’nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine karar verilmiştir.
Anayasa Mahkemesi, bu kararıyla kamu görevlilerinin tüm ülkeyi ilgilendiren toplumsal olaylara dair görüş ve fikir beyan etme, kamuoyu ile paylaşma hakkına olan müdahaleyi, hak ihlali niteliğinde ele almış ve hakkın korunmasına karar vermiştir.
Eğitim-Sen
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.