Öğretmenler Günü'nde Bir Maaş İkramiye TBMM'de

Öğretmenler Günü'nde Bir Maaş İkramiye TBMM'de

Fiili olarak öğretmenlik mesleği yapmakta olanlara, her yıl 24 Kasım tarihinde, o yılın Kasım ayı maaşı oranında öğretmenler günü ikramiyesi ödenmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifi TBMM'ye sunuldu ve teklif 23 Ekim 2019 tarihinde komisyona geldi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 
İsmail OK /Balıkesir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 

Öğretmenlik mesleği, yetişmekte olan nesli, ailesi, çevresi, milleti, devleti ve vatanı için daima yararlı, yapıcı, yaratıcı iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirme sanatıdır. Öğretmenlerin yetiştirdiği bu insanlar, ailesini ve milletini mutlu kılar. yurdunu kalkındırır. devletini güclendirir. Bu bakımdan. milletimizin, yurdumuzun ve devletimizin geleceği, ekonomik yönden kalkınması her şeyden önce öğretmenlerin mesleklerinde göstereceği başarıya bağlıdır. 

Eşlerinden, çocuklarımızdan ayrı şehirlerde görev yapan öğretmenlerimiz, aldıkları ücretin kısıtlı olmasına rağmen, görevlerini zorlu şartlar altında yerine getirmek adına yoğun çaba sarf etmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, eğitim ve öğretimini tamamlamak üzere canla başla çalışan öğretmenlerimiz, kamuda görev yapan memurlar arasında en düşük ücret alan kesimlerin de başında gelmektedir. Öğretmenlere verilen ücret gündelik hayatlarındaki zorunlu harcamaları dahi karşılamaktan uzaktır. 

Ülkemizde son yıllarda yapılan araştırmalar öğretmenlerimizin içerisinde bulunduğu durumu en iyi şekilde göstermektedir. Öğretmenlerimizin %82 gibi önemli bir bölümü Türkiye'de öğretmenlik yapmaktan memnun olmadıklarını belirtmektedir. Öğretmenlerimizin önemli bir kısmı ekonomik ve sosyal durumları nedeniyle toplumdaki itibarlarının azaldığını düşünmektedir. 

Bu doğrultuda öğretmenlik mesleğinin itibarını kurtarmak ve gelecek nesilleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunlarının giderilmesi hususunda gazi meclisimiz üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. 

2010 yılında yapılan 18.Milli Eğitim Şura kararlarının 27.maddesinde öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verilmesi kararı alınmıştır. Öğretmenlerimizin çalışma şartlarının modernleşmesi, ekonomik sıkıntılarını iyileştirici adımlar atılması ve öğretmenliği saygın bir meslek haline getirilmesi artık zorunlu hale geldiği bir kez daha Milli Eğitim Şura kararıyla tespit edilmiştir. 

Bu kararların alınmasından tam 9 yıl geçmesine rağmen öğretmenlerimize bir maaş ikramiye verilmesi konusunda ne yazık ki hiçbir olumlu adım atılmamıştır. 
Bu kanun teklimiz ile öğretmenlik mesleğinin daha itibarlı hale gelmesi, öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarına bir nebze olsun çözüm üretilmesi amacıyla 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir maaş ikramiye verilmesi öngörülmektedir. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir. 
EK MADDE 45- Kanunda yer alan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olup ve fiili olarak öğretmenlik mesleği yapanlara, her yıl 24 Kasım tarihinde, o yılın Kasım ayı maaşı oranında Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenir. MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
Teklif ile, fiili olarak öğretmenlik mesleği yapmakta olanlara, her yıl 24 Kasım tarihinde, o yılın Kasım ayı maaşı oranında öğretmenler günü ikramiyesi ödenmesi amaçlanmaktadır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum