Öğretmenler, seminerin 2. haftasına başka bir ilde katılabilir mi?

Öğretmenler, seminerin 2. haftasına başka bir ilde katılabilir mi?

Öğretmenler, seminerin 2. haftasına başka bir ilde katılabilir mi? Öğretmenler 24-28 Haziran 2019 haftasında yapılacak mesleki çalışmalara başka yerlerde katılabileceklerdir. Bu durum öğretmenleri sevindiren bir durumdur.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 43501582-774.01.02-E.10733359 sayılı Haziran 2019 Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Programı konulu 30 Mayıs 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı. 

Öğretmenlerin 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda yapacakları 2019 haziran dönemi mesleki çalışma programına göre mesleki çalışmaların ilk haftası 17-21 Haziran'da, 2. haftası da 24-28 Haziran'da yapılacak.

Her yıl Haziran dönemi mesleki çalışmanın ikinci haftası ile ilgili açıklama yapılır ve görev yeri dışındaki il/ilçelerde yapılabileceği bildirilir. Programda bu yönde bir açıklama yok fakat mevzuatta bu yönde düzenleme var.

"Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği  Madde 38... c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır."

"Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği  Madde 87...b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.