Öğretmenlere aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği hakkı verilmelidir

Öğretmenlere aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği hakkı verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemlerinin 2022 Şubat ayı içinde gerçekleştirilmesini talep ettik

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemlerinin 2022 Şubat ayı içinde gerçekleştirilmesini talep ettik.

Geçen yıllarda Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında her ikisi de 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmişti.

Halen Bakanlık kadrolarında farklı illerde sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında görev yapan eşlerin, aile birliğine dayalı yer değişikliği işlemlerinin yapılması konusunda haklı ve yerinde talepleri bulunmaktadır.

Anayasal bir hak ve evrensel hukukun bir gereği olan aile bütünlüğünün sağlanması için geçmiş yıllardaki uygulama 2022 yılı Şubat ayı içinde de gerçekleştirilmelidir.

Bakanlığa ilettiğimiz yazı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.