Öğretmenlere Neden Aşı Sırası Gelmiyor?

Öğretmenlere Neden Aşı Sırası Gelmiyor?

Yüz yüze eğitim başlayalı çok oldu, öğretmenlere neden aşı sırası gelmedi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ''Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde son derece önemli bulduğumuz bir konu da öğretmenlerimize aşı uygulaması. Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Bu listeler randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat'ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak.'' ifadelerini kullanmıştı.

15 Şubat'ta köy okullarının yüz yüze eğitime açılmasından sonra şubat ayının son haftasında bakan Selçuk'un da dediği gibi kısmi olarak köy öğretmenleri için aşılama başladı. Akabinde takip eden haftalarda yurdun büyük kısmında köy öğretmenleri için aşı sırası geldi.

Geçtiğimiz hafta alınan bilgilere göre yaklaşık 5 haftada 80 bin öğretmenin aşılaması yapılabildi. Yaklaşık 1 milyon 260 bin öğretmenin %6'sı aşılanmışken mart ayının ortalarını geçtiğimiz şu günlerde öğretmenlerin %94'ü hala aşı olmuş durumda değil.

Öte yandan köyler dışında kalan yerleşim yerlerinde de okulların 1 Mart tarihinde başlamış olmasından sonra bir çok il ve ilçeden karantina ve okul/sınıf kapatma haberleri gelmiş, vakalar tekrar yükselmeye başlamıştır.

2020-2021 eğitim öğretim yılı başında yapılan hata tekerrür etmiş, üstelik mutant virüs de tehlikeyi katlamıştır.

Eğitim camiası öğrenci, veli, öğretmen, MEB Personeli ve diğer çalışanlarla çok büyük ve neredeyse ülkemiz nüfusunun yarısından fazlasını kapsayan büyük bir camiadır.

Sağlık Bakanlığı aşı konusunda ağır aksak ilerlememeli, önceliği hızlı bir şekilde eğitim çalışanlarına vermeli ve aşılamalar yapılmalıdır. Öğretmenlere aşılamanın başladığı tarihten bu yana çok yavaş ilerleyen süreç böyle devam ederse okulların tekrar yüz yüze eğitime kapanmasına ve hatta 2021-2022 eğitim öğretim yılı başı olan eylül ayında bile okulların yüz yüze eğitime açılmama durumu gündeme gelecektir. (mebpersonel.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.