"Öğretmenlere Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödensin"

"Öğretmenlere Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödensin"

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun Şırnak İl Temsilciliğinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Şırnak İl Temsilcimiz Turgut Tatar İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve iş yeri temsilcileri...

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun Şırnak İl Temsilciliğinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Şırnak İl Temsilcimiz Turgut Tatar İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve iş yeri temsilcileri, şube kadın komisyonu üyeleri ile üyelerimiz katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başladı. Akkaş, “Bu mübarek günlerin hem ülkemize, hem camiamıza, hem de İslam coğrafyasına huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Türk Milletinin Alevisiyle, Kürdüyle, Lazıyla ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyen Akkaş, “Bugün buraya  Cizre’den Şırnak’a kadar çok sayıda polis barikatlarından geçerek geldik.

Vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması önemlidir. Diğer taraftan kimi kimden koruyamıyoruz. Bu tedbirler buralarda neden bu kadar alınmış,  bunları biliyor ve üzülüyoruz.

Türk Milleti Alevisiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Türküyle ayrılmaz, bölünmez bir bütün olarak Türk Milletiyiz.

Dün Türk Milletini ortadan kaldırmaya kalkışanlara karşı bu ülkede yaşayan herkes cepheye koşmuş, ülkesini korumuş ve şehit olmuşlardır.

İşte Çanakkale bir abide gibi ortadadır. İşte Çanakkalede mezar taşları bunlara şahitlik etmektedir.

Türkler ve ülkemizde yaşayan Kürtler bir bütündür ve bir aradadır. Emperyal güçlerin oyununa gelmemek lazım.” dedi.

 

Bu ülkede ayrı bir devlet kurmak isteyenlere sert tepki gösteren Akkaş, “Onlar bilmiyorlar ki bu ülkenin her bir karışı kutsaldır, değerlidir. Her karışında şehit kanı vardır. Bu ülke Kürdüyle Türküyle hepimizindir, Bizleri birbirimizden ayrıştırmaya çalışanlar kalleştir, haindir.” dedi. Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes aklını başına alsın. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devletin adıdır. Tarih bu devlete başkaldıranların nasıl başlarının ezildiğine tanıklık etmiştir.  Şırnak’taki işsizlik ve ekonomik sorunlar Türkiye’nin genel sorunlarıdır. Bu sorunları öne çıkararak başkaldırmak ihanettir. Niyetleri de bu değildir zaten. 

PKK’lı denilen hainlerin arkasında da güçler vardır. Ülkemizde maalesef emperyal güçlerin bir oyun planı var. Ayrı bir devlet kurma düşünceleri var. Onlar bilmiyorlar ki bu ülkenin her bir karışı kutsaldır, değerlidir. Her karışında şehit kanı vardır. Bizleri birbirimizden ayrıştırmaya çalışanlar kalkışanlar kalleştir, haindir.

Şırnak’ta  geçmişe göre baktığımızda bir huzur ortamı görüyoruz.  Bu huzuru bozmak isteyenler var. Onlara bu fırsatı vermemek lazım. Bu konuda devletimize güvenlik güçlerine güveniyoruz. Türk Eğitim Sen hainlere yönelik operasyonlara sonuna kadar devletimizin güçlerimizin yanında  destek veriyoruz. Allah güvenlik güçlerimize güç versin, onları her türlü beladan korusun.”

Zorunlu çalışma yükümlülüğü alanlarında görev yapanlara mahrumiyet derecesine göre değişmek üzere brüt 1 ile 3 asgari ücret arasında değişen Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesi konusunda çağrıda bulunan Akkaş, “Kalkınmada  öncelikli yörelerde görev yapan siz değerli çalışanların sorunları oldukça fazladır. Bunun biz farkındayız, herkesin de farkında olması lazım. Zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamlayanların   bu bölge dışındaki illerde yeterli kontenjan ayrılmaması ve boş kontenjanların açılmaması nedeniyle yer değiştiremediklerini görüyoruz. Türk Eğitim Sen olarak her atama döneminde boş kontenjanların ilan edilmesini isitiyoruz. Bu bölgelerde zorunlu hizmetini yapmış ama başka yere gitmek istiyor ama gidemiyor. Yine sendika olarak teklifimiz zorunlu hizmet bölgelerinde hizmetini 5 ila 7 yıl arasında çalışmış olanların, MEB tarafından hiçbir şarta kalmaksızın istediği yere tayin edilmesini istiyoruz.

Mahrumiyet bölgelerinde çalışmanın farklı zorlukları var. Barınma  ciddi bir sorundur. Ev kiraları yüksektir. MEB, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara cazip haklar getirmelidir, maaşlarına ilave ücret vermelidir. Bu konuda da tekliflerimiz vardır.  Zorunlu çalışma yükümlülüğü alanlarında görev yapanlara mahrumiyet derecesine göre değişmek üzere brüt 1 ile 3 asgari ücret arasında değişen Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesi yapılmadır. Bu yapılırsa öğretmen açığına çözüm bulunmuş olunur.” dedi.

Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesini kapsamı ve miktarı dar olsa da olumlu bulduklarını söyleyen Akkaş, yalnızca emeklilere değil görevleri başındaki memurlara da verilmesini dile getirdi. Akkaş, “Son günlerde siyasi partiler, Hükümet kamu çalışanlarına yönelik seçim beyannameleri ile bir takım vaatlerde bulunuyor. Bunları takdirle karşılıyoruz. Bayram ikramiyesinin yalnızca emeklilere değil, tüm çalışanlara verilmesini istiyoruz. Öğretmenlere 3600 ek göstergenin verilmesi de sevindiricidir.  Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışanların ek göstergeden yararlanması tüm memurların ek göstergelerinin 800’er puan artırılması da talebimizdir.” diye konuştu.  

Öğretmen ihtiyacı, sözleşmeli öğretmenlik, yönetici atamalarına da değinen Musa Akkaş konuşmasını toplantıya katılanlara teşekkür ederek tamamladı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum