Öğretmenlerin 2019 Eylül Mesleki Çalışma Programı ile İlgili Resmi Yazı

Öğretmenlerin 2019 Eylül Mesleki Çalışma Programı ile İlgili Resmi Yazı

Öğretmenlerin 2019 Eylül Mesleki Çalışma Programı ile ilgili resmi yazı yayınlandı. Buna göre her ilde Bakanlığın belirlediği kurslardan 2 si tüm öğretmenlere verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 43501582-774.01.01-E.15329644 sayılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyeti konulu 26 Ağustos 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Adem Boyacı imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla iliniz genelindeki öğretmen ve yöneticiler, aşağıda isimleri belirtilen programların 2-6 Eylül 2019 tarihleri arasında mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti olarak düzenlenmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda;

1- Aşağıda isimleri belirtilen faaliyetlerden en az 2 hizmetiçi eğitim faaliyeti belirlenerek il genelinde düzenlenecektir.

2- Bu eğitimlerde Genel Müdürlüğümüz web sayfasında yer alan Standart Eğitim Programları kullanılacaktır.

3- Eğitimler, 2-6 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

4- Aşağıda belirtilen faaliyetlerde görevlendirilecek eğitim görevlileri Bakanlığımızca merkezi olarak düzenlenen ve söz konusu faaliyetin eğitici eğitimine katılanlar arasından görevlendirilecektir.

5- Eğitimlere, düzenlenecek programın hedef kitlesinde belirtilen kriterleri taşıyanlar kursiiyer olarak katılacaktır.

6- Eğitimlerin sonunda söz konusu eğitimlere ait istatistiki bilgiler (faaliyet sayısı ve numarası ile faaliyete çağrılan ve katılan kursiyer sayısı) kurs bitimini müteakip en geç 10 gün içerisinde Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

7- Eğitimler, zorunlu olmadıkça katılımcılara yolluk-yevmiye gerektirmeyecek şekilde il veya ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Eğiticilerin yolluk yevmiye ve ek ders ücretleri Valiliklerce karşılanacaktır. Söz konusu faaliyetlerin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden düzenlenmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

1- Oryantirig Eğitimi Kursu

2- Doğa Yürüyüşü (Yaz) Eğitimi Kursu

3- Masal Anlatıcılığı Eğitimi Kursu

4- Müze Eğitimi Kursu

5- Zeka Oyunları Uygulamaları Eğitimi Kursu

6- Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi Kursu

7- Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Okul Yöneticilerinin Mesleki Becerilerinin Gelişimi Eğitimi Kursu

8- Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenlerinin Rehberlik Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitimi Kursu

9- Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Türkçe'nin İkinci Dil Olarak Öğretilmesine Yönelik Öğretmen Kapasitesinin Güçlendirilmesi Eğitimi Kursu

10- Eğitimde Drama Eğitimi Kursu 11- Türkçe'nin Kullanımı ve Diksiyon Eğitimi Kursu  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.