Öğretmenlerin gözü Başbakan'da

Öğretmenlerin gözü Başbakan'da

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, Başbakan Erdoğan'ın bugün öğretmenlere müjde vereceğini açıklamasının ardından, gözler AK Parti Grup Toplantısına çevrildi.

 

Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantıısı'nda açıklamalarda bulunuyor.
 
 
Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama nedeniyle 3'ü Türk, 11'i Suriyeli toplam 14 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ''İlgili birimlerimiz detaylı incelemelerini sürdürüyorlar. Olayın mahiyeti ortaya çıktığında arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapacaktır'' dedi.
 
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum, ... Son dönemde önemli gelişmeler ile karşı karşıyayız. Bu sınır kapısı güvenlik nedeni ile kapalı idi. Bu kapıdan sadece Suriyelilere yardımlar giriş çıkışları yapılabiliyordu. Suriye tarafında denetimlerin olmayışından ötürü bomba yüklü araç sınır kapısına kadar ulaşmış ve burada sistematik bir şekilde patlatılmıştır.
 
Olay ile ilgili yetkililer haricinde bu zamana kadar yapılan tüm açıklamalar yanlış ve spekülatif idi. Dün bakanlarımızı olay sonrası Hatay'a yolladık. Onlarda olay ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı, çalışmalar da halen devam ediyor...
 
Ancak olay sonrası bu olaydan dahi nemalanmak isteyenler oldu, onlarıda yine halkımızın takdirine bırakıyorum. Olayın aydınlatılması için sabırla bekliyoruz. Olay aydınlatıldığı takdirde gereken adımı da atacağız...
 
AMBULANS SAYISINI 2928'E ÇIKARDIK
 
Göreve geldiğimizde 617 olan ambulans sayısını 2928 gibi çok ciddi bir rakama çıkardık. Yurtdışına gittiğimizde 24 saat siren sesini duyuyoruz ve insana verilen değeri görüp gıpta ile bakıyorduk. O yüzden artık Türkiye'de de son yaptığımız yatırımlar ile 24 saat insanlarımızın ayağına sağlık hizmetini getirebiliyoruz.
 
ENGELLİLER ÖĞRETMEN OLACAK
 
Müjdelerimiz bitmedi.
 
Engelli öğretmenlerimizle ilgili bir çalışma başlattık. 2012 engelli sınavına giren adayların arasından engel durumu uygun olanları öğretmen olarak atayacağız. Engelliler de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi öğretmen olur.
 
Engellilerle ilgili bir adım da onların eğitimiyle ilgili... Aylık masrafı 105 lira olan masraf da tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyoruz.
 
"İL İÇİ ÖZÜR GRUBU ATAMALARI YAPILACAK"
 
Bu arada dün itibarıyle okullarımızda eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Biliyosunuz bu yıl şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapcağımızı duyurmuştuk. 7 bin civarı öğretmenimiz kadroya yerleştirildi. Bu ay sonuna kadar da il içi özür grubu atamaları yapılacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda öğretmenlere müjde vereceğini belirtmişti.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.