Öğretmenlerin Koronavirüs Görevlendirilmelerine Tepki!

Öğretmenlerin Koronavirüs Görevlendirilmelerine Tepki!

Öğretmenlerin istekleri dışında ve mesleki eğitimleri ile uzmanlık alanlarına uygun olmayan işlerde görevlendirilmemeleri gerektiğini ısrarla gündeme getirmemiz ve bu konuda yerel kamu yöneticilerini uyarmamıza rağmen...

Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok il-ilçemizde kaymakamlıklar tarafından öğretmen ve okul yöneticilerine çeşitli görevler verildiği sıklıkla kamuoyuna yansımaktaydı. 

Eğitim-Sen Genel Merkezi yapmış olduğu açıklamada; öğretmenlerin istekleri dışında yapılan bu tür görevlendirmelerin uygun olmadığı ifade etti. 

İşte o açıklama:

"Öğretmenlerin istekleri dışında ve mesleki eğitimleri ile uzmanlık alanlarına uygun olmayan işlerde görevlendirilmemeleri gerektiğini ısrarla gündeme getirmemiz ve bu konuda yerel kamu yöneticilerini uyarmamıza rağmen, uygulamanın aynı şekilde devam etmekte olduğuna dair bilgiler gelmeye devam etmektedir. Öğretmenler ve okul yöneticileri şimdi de yardım paralarını dağıtmakla görevlendirilmektedir. Yönetici ve öğretmenlerden oluşan ekiplerin PTT Şubelerinden çektikleri yardım paralarını, evleri dolaşarak dağıtmaları istenmektedir. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde, yardım paraları tüm yurttaşların hesabına doğrudan yatırmak yerine, bu paranın eğitim çalışanlarına dağıttırılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Kamu yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz; yapılan görevlendirmelerden toplumsal fayda bekleniyorsa, bunun uzmanlık alanına ve mesleki formasyona göre yapılması gerekmektedir. Ayrıca, salgının oluşturduğu riskler dikkate alındığında, çalışanların istekleri dışında görevlendirilmemeleri gerektiğinin altını bir kez daha çizmek isteriz."

Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum