Öğretmenlerin Yer Değişikliği İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

Öğretmenlerin Yer Değişikliği İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği takvimini açıkladı. Her yıl öğretmenlerin heyecanla beklediği bir süreç olan yer değişiklik işlemleri il içi tayinler için 20 Mayıs 2016 'da başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği takvimini açıkladı. Her yıl öğretmenlerin heyecanla beklediği bir süreç olan yer değişiklik işlemleri il içi tayinler için 20 Mayıs 2016 'da başlayacak başvurular 26 Mayıs’ta sona erecek ve sonuçlar 6 Haziran 2016'da açıklanacak. İller arası tayinlerin başvuruları 16 Haziran 2016'da başlayacak27 Haziran’da sona erecektir. Sonuçları 28 Haziran 2016 günü açıklanacak.

          Peki tayin isteyecek öğretmenler nelere dikkat etmelidir. Öncelikler öğretmenlerin il içinde tayin istemek için 30 Eylül 2016 itibariyle bulunduğu okulda / kurumda en az 3 yıl çalışmış olmalıdır. Zorunlu nedenlerle yerleri değişen öğretmenlerin durumları bir bütün olarak değerlendirilecektir. Eski okulundaki hizmeti ile yeni okulundaki hizmeti beraber hesap edilecektir. İller arası nakilde ise öğretmenlerini bulunduğu ilde toplam 30Eylül 2016 tarihi itibariyle 3 yıl çalışmış olmalıdır.

          Genç öğretmenler için birkaç tavsiyemiz olacak. Zorunlu hizmete tabi öğretmenler eğer aynı kurumlarında 30 Eylül tarihi itibariyle 3 yılını doldurmuşlarsa başka bir zorunlu hizmet bölgesine tayin isteyebilirler. Ancak zorunlu hizmet kapsamı dışındaki hizmet alanları dışına zorunlu hizmetlerini tamamlamadan tayin isteyemeyeceklerdir. Mazeretleri nedeniyle zorunlu hizmetleri ertelenen öğretmenler gerekli süreleri tamamlamaları kaydıyla zorunlu hizmet bölgesi içerisinde olmayan okullara da tayin isteyerek okul değiştirebileceklerdir. Öğretmen atamalarında kullanılan hizmet puanlarının artırılması için de YİBO’ larda çalışan bayan öğretmenler için her yıl 12 puan erkek öğretmenlere ise 6 puan ilave puan veriliyor. Öğretmenler bu imkânı kullanabilirler.  Ayrıca mecburi hizmetini yerine getirmek için zorunlu hizmet bölgelerine tayin olan ve görevlerini tamamladıktan sonra orada bilfiil çalışmayı sürdüren öğretmenler ilk yıl için hizmet puanları %25 ikinci yıl %50 üç ve sonraki yıllar için ise %100 fazla olacak.

           Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine tayin isteyecek öğretmenlerin ise adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olması gerekmektedir. Güzel Sanatlar Liselerinin görsel sanatlar ve müzik öğretmenleri ile Spor Liselerinin beden eğitimi öğretmenleri ise ancak bu okullarda çalışıyor olmak şartıyla mümkündür. Bu okullara tayin olacak diğer branş öğretmenlerinde herhangi bir özel şart aranmamaktadır.

          Yönetici olarak görevlendirilen öğretmenlerin yöneticilikten ayrılarak öğretmen olarak tayin istemesinde bulunduğu okul/kurumda herhangi bir çalışma süresi aranmamaktadır.

www.memurpostasi.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum