Öğretmenlik Meslek Kanunu Yine Ertelendi! Bakan Özer Aralık dedi, Meclis tatile girdi!

Öğretmenlik Meslek Kanunu Yine Ertelendi! Bakan Özer Aralık dedi, Meclis tatile girdi!

Yüz binlerce öğretmenin yıllardır beklediği “Öğretmenlik Meslek Kanunu” ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aralık ayında Meclis gündemine getirilerek kararlaştırılacağını belirtmişti.

Öğretmenlik meslek kanunu ne zaman çıkacak? Eğitimcilerin merakla beklediği yeni düzenleme ne zaman TBMM'ye gelecek? Öğretmenlerin beklediği kanun ertelendi mi?

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre; Yüz binlerce öğretmenin yıllardır beklediği “Öğretmenlik Meslek Kanunu” ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aralık ayında Meclis gündemine getirilerek kararlaştırılacağını belirtmişti. Bakan’ın bu açıklamasının ardından Aralık ayının son günlerine gelinmesine rağmen kanun ile ilgili Meclis gündemine bir şey gelmezken, şimdi de Meclis’in tatil kararı “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nun gelecek yıla ertelenmesine sebep oldu.

KANUN 2018’DEN BERİ ÖTELENİYOR
Yüz binlerce öğretmenin beklediği “Öğretmenlik Meslek Kanunu” ile “öğretmenlere iade-i itibar yapılması”, “özlük haklarında maddi ve manevi iyileştirme sağlanması”, “öğretmenlik mesleğinin bir ihtisas mesleği haline getirilmesi” ve “3600 ek gösterge imkânı sağlanması” planlanıyordu. Kanun 2018 yılında ilk duyurulmasının ardından birçok kez gündeme gelirken, tekrar ertelendi. Bakan tarafından Aralık ayı içerisinde Meclis’e geleceği duyurulurken, Meclis’in 4 Ocak’a kadar tatile girmesi ile kanun yeni yıla kaldı.

KANUN 2022’YE KALDI
Yüz binlerce öğretmen yıllardır bu kanunu beklerken, iktidarın uzun zamandır kanunu ötelemesi tepkilere neden oldu. 2018 yılında ilk duyurulmasının üzerinden geçen zamanda birçok kez gündeme gelen kanun ile ilgili en son “20’nci Millî Eğitim Şûrası”nda karar alınmıştı. Şûranın ardından kanunun Aralık ayında gelmesini bekleyen öğretmenler ise Meclis’in tatil kararının ardından, kanunun tekrar ertelenmesine tepki gösterdi. Tatil kararı ile kanunun çıkışı 2022 yılına ertelenerek, 4’üncü yılına devrolmuş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum