Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Umut; Genel Kurulda Verilecek Önergeler!

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Umut; Genel Kurulda Verilecek Önergeler!

Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Hatta bu konu 23 Ekim 2018 yılında Eğitim Vizyon Belgesinde de yerini bulmuş ancak aradan geçen sürede hayata geçirilmemişti. Nihayetinde ısrarlı taleplerimiz ve öğretmenlerin beklentileri sonucunda Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM’ye sunuldu.

Bilindiği gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri 10.01.2022 tarihinde TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda tamamlandı. Genel Başkan yardımcılarımız Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun komisyon sürecinde sendikamızın talep ve duruşunu ortaya koydular. Şimdi Genel Kurula gelmesi bekleniyor.

Türk Eğitim-Sen olarak sürecin başından itibaren teklifin mevcut hali beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu da sendikamız tarafından açıklamalarımızda ifade ederek,  eğitim çalışanlarını mutmain edecek bir düzenleme kaçınılmaz olduğunu söylemiştik.

Bu kapsamda açıklama yapan Genel Başkan Talip Geylan, Genel Kurul aşamasında verilecek önergelerin kanuna yakışır düzeyde iyileştirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, dün gece geç saatlerde TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi.

Türk Eğitim-Sen olarak, sürecin başından beri ve dünkü komisyon görüşmelerinde, mevcut teklifin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu ve öğretmenlerimizde hayal kırıklığı oluşturduğunu muhataplarımıza ifade ettik.

Eğer ki, teklif mevcut haliyle yasalaşacak olursa, adeta dağ fare doğurmuş olacaktır. Bundan dolayı, kanunun içeriği, Genel Kurul aşamasında verilecek önergelerle kanunun adına yakışır düzeyde iyileştirilmelidir.

Türk Eğitim Sen olarak Genel Kurul aşamasında da konunun takipçisi olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.