Öğretmenlik Mülakatları Kalkacak mı? Son durum ne?

Öğretmenlik Mülakatları Kalkacak mı? Son durum ne?

Son dönemde özellikle öğretmen adayları tarafından merak edilen mülakat uygulaması hakkında Bakan Yusuf Tekin önemli bir vurgu daha yaptı.

Mülakatla alakalı son dönemde yaşanan değişiklikler ve güncellemeler bu konuyu daha da önemli hale getirmiştir. Peki, öğretmen atamalarında mülakat sürecindeki son gelişmeler nelerdir?

Mülakatlarda Şeffaflık Vurgusu

Öğretmen atamalarında önemli bir gelişme yaşandı. Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mülakatların kaldırılacağı yönündeki açıklaması, öğretmen adayları arasında büyük bir umut uyandırmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurusuna göre, mülakat süreci tamamen kaldırılmayacak. Bunun yerine, süreç güncellenecek ve daha şeffaf bir hale getirilecek.

Sorular Bakanlıktan Gelecek

Yapılan yeni düzenleme ile mülakat soruları artık Bakanlık tarafından belirlenecek ve adaylara rastgele sunulacak. Adaylar, soruları ve yanıtlarını yazılı olarak kaydetme imkanına sahip olacaklar. Ayrıca, mülakatı gerçekleştirecek kurul üyeleri adayları önceden tanımayacaklar. Böylelikle, torpil algısının ortadan kalkması ve sürecin daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.